Aktywne Wpisy

Naftali_Aronowicz +151
Zrobiłem to. Po 15 latach #!$%@?, w ciągłym stresie, z ludźmi opętanymi tzw sukcesem rzuciłem to wszystko w #!$%@?. Skończyło się wielkie międzynarodowe korpo i wielkie miasta Europy. Nie mam już na to siły i ochoty. Jest obecnie wiocha gdzie nikogo nie ma, jedno auto na pół h przejeżdża. Nie rozmawiałem z nikim oprócz kobiety i vr od miesiąca. Góry, lasy, geriatria i wieczny spokój, tego mi było potrzeba żeby nie zwariować

janek_kombajnista +250
#sejm

Taki mi doradzono na forum poświęconym kawom.
Mam sobie kupić kawiarkę za 600 zł, młynek za 900 zł i kawę za 200 za kilogram i łyżkę za 50 zł bo się nie godzi używać tańszej.
Jak ja nienawidzę takich ludzi.
#kawa
Jednak kupię zwykły elektryczny młynek za 100 zł, kawiarkę za 200.
młynek https://allegro.pl/oferta/mlynek-elektryczny-do-kawy-bosch-tsm6a013b-180w-13752378965
nakładam sypiać z torebki zamkniętej spinaczem do prania
razem 150zl.
@TakiSobieLoginWykopowy: amatorka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja to dwie łyżeczki sypię do kubka i zalewam wrzątkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Równie dobrze można kupić pedrosa i zalać wrzątkiem. Nie ma pierdzielenia się i jest dużo kofeiny.
A gdzie oryginalne metalowe sitko?
Gdzie stalowa kula na którą ma się lać esencja?
Gdzie jedwabne płatki które robia za filtr, kładzie się na zmielonej kawie?
Gdzie specjalne mieszadło do zmielonej kawy?
Gdzie termometr?
Gdzie specjalna prasa do ubicia tej kawy po tym jak ją pomieszasz?
Najśmieszniejsze jest to, że każda, absolutnie każda rzecz, ma gdzieś jakieś forum zrzeszające hobbystów. Szukałem kiedyś latarki. Tzw. czołówki. Na jeden wyjazd z namiotem na 3 dni. Konkretnie to googlałem gdzie jest jakaś marketowa promocja, żeby zamiast 23zł zapłacić coś bliżej 10. Okazuje się, że latarki mają forum. Na forum dowiedziałem się, że najtańsza latarka która świeci, kosztuje 200zł. Ale to i tak badziew, bo w razie jakbym wpadł do
@Eustachy_goli_pachy: no niestety takie młynki się nie nadają do mielenia kawy, tzn. inaczej jak pijesz sypaną to może i ok ale do ekspresów sie nie nadają bo nierownomiernie mielą kawę. Młynek musi być taki, aby zmielona kawa się z niego wysypywała.