Wpis z mikrobloga

Jak kupujecie lodówki i inny sprzęt AGD ? Ja po prostu wchodzę do sklepu (albo np. na mediaexpert.pl), wybieram towar który chcę, opcję dostawy i płacę kartą albo gotówką. U Beja Kiszonkowego zakup czegokolwiek wygląda jak przygotowanie do startu promu kosmicznego albo finalizacja miliardowego kontraktu z prawnikami i zespołem doradców.

#raportzpanstwasrodka
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@darth_invader: najważniejsze jest jeszcze zmierzenie czy się lodówka zmieści w mieszkaniu. Mam znajomych co musieli kuć futryny bo się lodówka nie chciała zmieścić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 12
Mam znajomych co musieli kuć futryny bo się lodówka nie chciała zmieścić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@dawid131: wystarczyło przed zakupem zmierzyć ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale to już są problemy drugorzędne. U Ropucha jest podstawowy problem z gotówką (chwilowo oczywiście, od kilku lat)
  • Odpowiedz
@darth_invader najpierw to się zastanawiam, jak duży ma być sprzęt, mierze sobie wymiary, ile mam miejsca, decyduje, ile maksymalnie kasy mogę wydać, a potem szuka głównie żona. Ma być naprawialne i jakoś w miarę dostępne, jeśli do tego są jeszcze usługi wniesienia i montażu, albo ewentualnie sprzęt jest gdzieś blisko mnie do kupienia, to tym lepiej.

Tu się nie ma co cackać, lodówka czy pralka to są sprzęty pierwszej potrzeby i
  • Odpowiedz
@buczubuczu: należy się spodziewać kolejnej epopei z zakupem lodówki, bo czym kupi jakieś g---o ze śmietnika czyli odpadowe, zajechane do granic możliwości śmieci, podobnie jak ten swój skuterek i pewnie jeszcze to weźmie na "raty".
  • Odpowiedz
@darth_invader no w końcu zmysł biznesmena i rekina biznesu z Polski musi się ujawnić, nie ma to tamto.

A to, że będzie gniot, to pewne właściwie. Jak z szambem, skuterkiem, pomysłami na biznes, rurą od srania do rowu i paroma innymi wynalazkami (by nie pisać - wszystkimi).
  • Odpowiedz