Wpis z mikrobloga

Ale dzisiaj gęstego wybiło na mikro odnośnie demografii, problemów mieszkaniowych itd.
Przeczytałem i żałuję xD
Pozwólcie, że dorzucę do dyskusji swoje 3 grosze, które nikogo nie interesują, ale muszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

True boomer z tej strony - 35 lat na karku i 3 dzieci. W dupie mam czy się społeczeństwo rozmnaża czy nie, ani ze mnie jakiś wybitny patriota więc lata mi koło ciula czy się wyludnimy za 100 lat. Tak samo nikomu nie narzucam swojego zdania czy warto dzieci mieć czy nie.
Tak - to jest udręka, to jest czasami k---a męczarnia. Nikt - żaden rodzić o zdrowych zmysłach (nie liczymy tutaj mamusi na pełen etat z FB) - nie powie: TAK, DZIECKO TO SKARB.

No nie, no po prostu kurła no nie - to jest duża odpowiedzialność, ogromny wysiłek i jeszcze większe koszta.

Ale z drugiej strony - jak słucham takiego pitolenia- a żona się boi, z bo babcia nie chce się opiekować bombelkami, a bo kredyt na 30stkę trzeba brać, a tamto, a sramto - to mi się nóż w kieszeni otwiera i ogarnia mnie chroniczny śmiech xD

Osobiście jestem sierotą, niczego nie odziedziczyłem, wszystko w życiu co mam to dzięki sobie. Nie bałem się ryzyka - ale z drugiej strony, co to kurna za ryzyko zrobić se kaszojada. My z pierwszym bomblem mieszkaliśmy na 40 metrach w starej kamienicy w Sosnowcu. W Sosnowcu, rozumiecie?! Zarabialiśmy z żoną razem jakieś 5000 zł i jeszcze płaciliśmy hipotekę za ten kwadrat. Żadnych dziadków do pomocy, świadomie zdecydowaliśmy się na trójkę.

Posiadanie dzieci, rozmnażanie się a przy tym w miarę komfortowe życie to nie jest rocket science a Wy - elita internetu ze średnimi zarobkami 20 koła na miesiąc - dorabiacie do tego jakąś chorą ideologię.

Weźcie Wy się wszyscy w łeb pierd... boomer wysyrw over and out.

#dzieci #nieruchomosci #demografia #polska #zwiazki
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hug0Stiglitz: a co złego jest w mieszkaniu w starej kamienicy w Sosnowcu? Akurat Sosnowiec jest mega tani i wcale nie wygląda tak źle w porównaniu do miast jak Bytom.
Ale zgodzę się z tobą, posiadanie dzieci to nie jest jakiś rocket science - 90% osób narzekających na dochody dałoby sobie radę wychować dzieci za te dochody, tylko, że wtedy przestaliby marzyć o jeżdżeniu na Malediwy i do Egiptu co roku,
  • Odpowiedz
@Hug0Stiglitz:

W dupie mam czy się społeczeństwo rozmnaża czy nie, ani ze mnie jakiś wybitny patriota więc lata mi koło ciula czy się wyludnimy za 100 lat

Czyli sprowadziłeś 3 istoty na świat, które najbardziej odczują skutki tej zapaści, być może będą musiały emigrować albo walczyć z afrykańskimi przyjaciółmi, których tu będą importować na potęgę. Taki ojciec to skarb ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Hug0Stiglitz: jaki z ciebie boomer, za późno się urodziłeś i to sporo

Jakie mamy pokolenia?

Pokolenia obecnie funkcjonujące w naszym otoczeniu:

pokolenie Baby Boomers– urodzeni w
  • Odpowiedz
  • 3
@jfrost: najdalej w 2026 zakończę proces wizowy i wybywam do USA. Które ma swoje problemy, i tam też nie będę patriotą, a może nawet wrócę kiedyś z podkulonym ogonem. A może nie i moje dzieci zapuszczą tam korzenie.

Niemniej - nie przeszkadza mi to w prowadzeniu szczęśliwego i satysfakcjonującego życia. Wierzę, że moje dzieci też będą potrafiły tak żyć niezależnie od okoliczności. A jeśli nie to cóż. Zawsze mogły się
  • Odpowiedz
  • 3
@bossgirl: chciałem być śmieszny z tym Sosnowcem, ot - taka moja wada - mam fatalne poczucie humoru ( ͡ ͜ʖ ͡)

Trafne podsumowanie relacji damsko-męskich. Scyfryzowane i spłaszczone, prawdopodobnie nigdy nie rozjeżdżały się tak bardzo na płaszczyźnie oczekiwania vs rzeczywistość.

Więc tak, czasami nie dziwię się kobietom, że się boją. Mężczyźni też mogą mieć swoje spektrum obaw. Wynik jest taki, że mamy impas, obie strony
  • Odpowiedz
Wierzę, że moje dzieci też będą potrafiły tak żyć niezależnie od okoliczności. A jeśli nie to cóż. Zawsze mogły się urodzić w Somalii, i tak źle nie wylosowały.

@Hug0Stiglitz: taki ojciec to skarb. xDDDDD
  • Odpowiedz
@Hug0Stiglitz: tutaj rozmowa na każdy temat wygląda jak rozbijanie atomu. Dzieci, zakup domu, praca, prawo jazdy, dziewczyna - wszystko co ludzie w każdym zakątku świata robią na codzień tutaj urasta do rangi niemożliwego. Przypuszczam, że w lwiej części przypadków jest to wsadzanie kija w mrowisko z nudów a po wyłączeniu ekranu ci sami ludzie wracają do robienia tego czemu przed chwilą przeczyli bądź się zarzekali, że w życiu nie robili/nie
  • Odpowiedz
Tak - to jest udręka, to jest czasami k---a męczarnia. Nikt - żaden rodzić o zdrowych zmysłach (nie liczymy tutaj mamusi na pełen etat z FB) - nie powie: TAK, DZIECKO TO SKARB.

No nie, no po prostu kurła no nie - to jest duża odpowiedzialność, ogromny wysiłek i jeszcze większe koszta.

@Hug0Stiglitz: Dlatego zmajstrowałeś sobie trójkę :)

Dzieci to cieżka orka i sporo wyrzeczeń, ale im dalej w las
  • Odpowiedz
@bossgirl dlatego psychiatria to zawód przyszłości. Kiedyś człowiek się zastanawiał czy go coś w-------i w nocy jak usłyszał coś w lesie w nocy a dzisiaj to ludzie są przebodzcowani przez telewizję, internety ibstres i później mają zaburzenia lękowe przed życiem. Później niedobór głupiego neroprzekaźnika serotoniny powoduje że partnerka po 10 latach mówi chłopu że powinien se r----ć szlaufy z doskoku bo chłop się zachowuje jak ruchacz który po seksie nie ma
  • Odpowiedz