Wpis z mikrobloga

No ja nie mogę, Mirki. Jak sprawdzić czy mój procesor jest podkęcony?

Mam praktycznie dwa takie same laptopy Legion 5p i jeden muszę oddać. Jeden ma dwa razy lepszy wynik procesora i nie mogę dojść dlaczego. W biosie są ustawione tak samo, to samo również w programach z Lenovo i Geforce. Ten z gorszym wynikiem na dołożony ram i lepszą baterię, więc wolałbnym jego i muszę dowiedzieć się dlaczego ma gorsze taktowanie procesora # picrel

I jak żyjecie? Ostatnio skończyłem tutaj 16 lat, choć ten rok był najsłabszy

#laptopy #komputery #procesory #kiciochpyta #informatyka
tler - No ja nie mogę, Mirki. Jak sprawdzić czy mój procesor jest podkęcony?

Mam pra...

źródło: 1

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
cpu-z wartości zegara

@IceGoral: w Aidzie pokazuje, że jeden ma 4300mhz, a drugi 2673mhz - tylko skąd wiadomo czy jeden nie jest podkręcony? Powinny być takie same Razen 7 4800h.

Czy może gdzieś indziej mogę sprawdzić?
  • Odpowiedz
@tler: no jak więcej to podkręcony. Możesz też jakiś benchmark jeszcze odpalić i zobaczyć wtedy zegary, waty i jak dobrze benchmark śmiga.
  • Odpowiedz
tl;dr zasilanie

coolstory bardziej niż porada: kiedyś kupiłem Dell z i7 szóstej generacji który nie wchodził na obroty i mulił strasznie, model analogiczny do właśnie spalonego więc wszystko miałem pod ręką.
Facet opisał jako pełnowartościowy i dostał za swoje bo przy okazji dał zablokowany bios -co było widać na fotkach, ale tak nieumyślnie-na skraju fotki- pultał się bardzo ze mną w obecności POK allegro chociaż chciałem tylko zwrócić lub dawałem połowę tego
  • Odpowiedz