Aktywne Wpisy
Klimbert +127
Tak to jest jak się czeka na księcia z bajki w nieskończoność, a kwestię dziecka odkłąda się na później.
#demografia #dzieci #zwiazki
#demografia #dzieci #zwiazki
kt13 +66
Kupiłam sobie wczoraj pączka ekskluzywnego
Z gorącej pączkarni
z pistacją
za...... 10zł
I to był naprawdę dobry pączek, gorący, dobrze wyrośnięty, mięciutki, wypełniony po brzegi nadzieniem
Ale naszła mnie jednak rozkmina, że 10zł za pączka w PL to dużo. Ile by kosztował taki pączek w Niemczech - 2 euro? Albo w jakiejś kawiarni we Włoszech, pewnie podobnie. Rozjeżdżają nam się te ceny z zarobkami.
Z gorącej pączkarni
z pistacją
za...... 10zł
I to był naprawdę dobry pączek, gorący, dobrze wyrośnięty, mięciutki, wypełniony po brzegi nadzieniem
Ale naszła mnie jednak rozkmina, że 10zł za pączka w PL to dużo. Ile by kosztował taki pączek w Niemczech - 2 euro? Albo w jakiejś kawiarni we Włoszech, pewnie podobnie. Rozjeżdżają nam się te ceny z zarobkami.
Kredyty 2% z dopłatą państwa,
800+ od nowego roku,
Minimalna ponad 4400 zl,
Gigantyczne kredyty w Korei i USA.
Inflacja ponad 10% i obniżka stóp procentowych nadchodzi.
Co może pójść nie tak?
#bekazpisu #ekonoimia #gospodarka #inflacja
@Badyl69: W 4 lata to jest szansa, że Jarek się przekręci i wyniosą go od razu na ołtarze, a w każdej miejscowości powstanie ulica jego imienia.
Oficjalny dług Polski to idąc za ministerstwem finansów
Piękna propagandówka.
Przegrają to wypłynie zaraz że jesteśmy bankrutem i jazda za nas to było oraz wszystkie brudne sztuczki.
@pogromca_indianin: ma 98% rację. 2% zostawiam na to, że kaczor zdechnie i PiS się rozpadnie, a mniejsze frakcje nie stworzą nic trwałego, bo się szczerze nienawidzą. Kochają za to pieniądze, takie kradzione z budżetu najlepiej i to ich może jednak scementować.
Weź mi to wytłumacz w kontekście rozdawnictwa, które wymieniłeś.