Wpis z mikrobloga

@La_Paz: Ja 9 lat pracowalem na 4 zmiany. Lubilem wszystkie oprocz A (6.30) A nocki to juz rewelacja.
Teraz od dluzszego czasu tylko na rano. Dramat. A najgorsze jest to ze organizm nawet w dni wolne postanawia sie obudzic bez budzika :/
Ja wole przespac 4h pomiedzy 5 rano a 9 niz 8h w nocy i wstac o 5.
gratuluję. Masz ten słynny naturalny rytm dobowy. Teraz naucz się wstawać też w tygodniu bez budzika i będziesz zawsze chodził wypoczęty.

@Majkel2008: Chcesz sie zamienic? Ja jestem chetny. BTW masz za free budzenie sie w tygodniu bez budzika bo juz tak mam. Tylko za cholere nie jestem wypoczety.

Bo inna strona mojego trybu jest taka ze nie zasne przed 24-1. A dlaczegonie zasne? Bo jestem tak wykimany po robocie ze jak
@gorzki99: a ile przed pracą wstajesz? Bo ja 2-2.5h przed. Więc jak chce sobie podrzemać jeszcze pół godziny albo obejrzeć serial w telewizorze z rana albo wyjść do piekarni to po prostu to robię. Nie ma opcji żeby być zmęczony.
a ile przed pracą wstajesz? Bo ja 2-2.5h przed

@Majkel2008: 15 min. 5:55 pobudka a 6:10 kumpel w aucie pod domem czeka.

Moja matka tez zawsze wstawala 1-1,5h przed wyjsciem. Musiala sie herbaty napic, zapalic, czasem cos zjesc. Ja wstaje - lazienka: siku i woda na pysk. Ubieram sie i wychodze. Wole sie wyspac niz pic herbate :P
Bo inna strona mojego trybu jest taka ze nie zasne przed 24-1. A dlaczegonie zasne? Bo jestem tak wykimany po robocie ze jak zjem to ide spac. i wstaje ok 20

@gorzki99: ja tak samo się przez wiele lat męczyłem z zasypianiem w tych godzinach, dopóki nie zacząłem pełnej suplementacji magnezem (obniża kortyzol i ciśnienie krwi) i przestałem spożywać posiłki na 3h przed pójściem spać (trawienie utrudnia obniżenie temperatury organizmu, niezbędnej
@gorzki99: mówię, że jak masz iść do pracy wieczorem albo na popołudnie, to nie wstajesz 15 minut przed robotą.

Twoja mama widzisz jest sprytniejsza od ciebie. Nie idzie do pracy zaraz po obudzeniu się, bo by jej poranek zbrzydł. Wstań sobie normalnie 2h przed pracą i porób to co normalnie robisz wieczorem. Nie wiem co ty tam robisz. Pooglądaj serial albo pograj w gierki. A potem na luzie idź do pracy,
@Majkel2008: Co do matki to czas przeszly. Za dlugo sie z emerytury nie pocieszyla.

Co do mnie. Mam wstac 2h przed wyjsciem do roboty? Czyli o 4? Kladac sie o 12? No to dopiero bede wyspany ze hej :)
Jak wspomnialem - malo kiedy udaje mi sie zasnac przed 12.
Te 15 min to zaden pospiech dla mnie. Mnie nie wkurza ze mam malo czasu zeby se wyrobic, bo czasu mi
@Kubinek: typowe robolskie niewolnicze myślenie, łeeeee po nocce dzień wolny łeeeee - tak na pewno będziesz mieć tyle samo siły co po normalnym wyspaniu się, a na dłuższą metę taka praca zmianowa to prowadzi do wykonczenia