Aktywne Wpisy

robertx +345
ŚWIADKOWIE JEHOWY NIKOGO NIE KRZYWDZĄ MORDO!!!!!!
Ciocia mojej żony leży i umiera w szpitalu. W poniedziałek miała wypadek samochodowy, jak każdy ŚJ miała przy sobie oświadczenie, że odmawia przyjęcia krwi nawet w obliczu zagrożenia życia. Taki dokument ma niestety moc prawną i lekarze są bezsilni.
Ma krwawienie wewnętrzne, hemoglobina leci na pysk (aktualnie poniżej 5!!!), jest podpięta do respiratora.
Nikt jej nie operuje bo w jej stanie bez możliwości podania krwi żadna
Ciocia mojej żony leży i umiera w szpitalu. W poniedziałek miała wypadek samochodowy, jak każdy ŚJ miała przy sobie oświadczenie, że odmawia przyjęcia krwi nawet w obliczu zagrożenia życia. Taki dokument ma niestety moc prawną i lekarze są bezsilni.
Ma krwawienie wewnętrzne, hemoglobina leci na pysk (aktualnie poniżej 5!!!), jest podpięta do respiratora.
Nikt jej nie operuje bo w jej stanie bez możliwości podania krwi żadna
zdrajczyciel +473

@bzdr: no to sobie programiści porobią kursy kierownicze i będą wydawać polecenia wirtualnym pracownikowm. To taka sama analogia jak team leader czy senior pracujący z juniorami. Bo programista też może być project managerem. Prawda?
@bzdr: no wiadomo, ale programista nie jest od pisania kodu. Pisanie kodu to może 10% pracy, reszta to planowanie, projektowanie. Mówisz że ktoś powie "zrób mi grę" i super, tyle że świat przyszłości postawi przed nami bardziej wyrafinowane problemy do rozwiązania, których zwykły człowiek nie będzie potrafił nazwać, powie najwyżej "zrób tak żeby było dobrze", czyli właściwie nic nie będzie musiał mówić bo bot od razu będzie
@MilionoweMultikonto: zgadza się, tylko w założeniu dzięki temu wszystkiemu ma obniżyć się próg wejścia i stawki - więcej osób potrafi powiedzieć "zrób mi stronę z kotkami, a ta ramka niech będzie różowa" niż ją zrobić.
@bzdr: no właśnie, przez cały czas patrzysz na to z perspektywy dzisiejszego rynku, a ai odmieni z założenia ma odmienić nasz świat, ma pomóc tworzyć systemy diagnozujące pacjentów, tworzące indywidualne leki dla każdego pacjenta, leki na choroby które dziś są nieuleczalne, tańsze zamienniki drogich leków, systemy które wspomogą prawników, nauczyciey, urzędników,
@bzdr: bo w komunikacji nie chodzi tylko o zrozumienie słów, ale też całą mowę ciała, charakter, doświadczenie, znajomości, gesty, poklepanie po ramieniu, uśmiech, klienci tego potrzebują, bot im tego nie da. Nawet realistyczny Avatar wyświetlany na ekranie będzie podświadomie irytujący dla kogoś kto woli rozmawiać z drugim