Mirki mam takie schody jak na zdjęciu z bezsensowną dziurą w połowie schodów, przez którą na 100% jakieś dziecko mi wypadnie. Chciałbym to jakoś zabudować tylko nie jestem do końca pewien jak.
Czy mogę przymocować płytę GK bezpośrednio do schodów/ściany albo z użyciem kątowników stalowych? A może lepiej zrobić jakiś stelaż z profili stalowych? Tylko w tym przypadku musiałbym chyba płyty umieścić po obydwóch stronach stelaża żeby mi go zakryć z każdej strony.
@Jarek_P: no dół schodów jest tragiczny, wiem, i tak to jest już mój dom (✌゚∀゚)☞ do wyboru miałem inny dom gdzie schody były lepsze ale wszystko inne (działka, powierzchnia, niskie skosy na piętrze, łazienka z samym kiblem na dole bez prysznica itp.) było gorsze, więc jakoś musimy te schody przeboleć :P
Ogólnie ciekawy jest ten pomysł z lamelami, tym bardziej że wystrój będzie właśnie
@SiemkaKolego: Zrób pasującą do reszty schodów zabudowę, czy to szkło, stelaże, czy inne rurki - ważne, żeby było spójne. Pod schodami można fajnie wykorzystać przestrzeń na jezdne szafki o sporej pojemności - zdjęcie podglądowe jak to może wyglądać
@SiemkaKolego: ja bym tam zamontowała stabilne pionowe rurki (po prostu barierkę) pod styl salonu. Widzę tam też jakieś kratki i pnące rośliny, albo wiszące od strony salonu jako ozdoba.
@SiemkaKolego: @MomonSan Mam dokładnie takie same schody i dokładnie taki schowek, polecam 10/10 :D Zabudowałem wszystko płytą meblową i nawet drzwi nie widać do spiżarni :)
@SiemkaKolego ja bym to zabudował jak ktoś wyżej wstawił foto, fajny schowek na różne duperele, a lamele/panele/barierki będą wyglądać komicznie przy tej małej dziurze na górze, zaokrągleniu schodów
Czy mogę przymocować płytę GK bezpośrednio do schodów/ściany albo z użyciem kątowników stalowych?
A może lepiej zrobić jakiś stelaż z profili stalowych? Tylko w tym przypadku musiałbym chyba płyty umieścić po obydwóch stronach stelaża żeby mi go zakryć z każdej strony.
A może macie jeszcze jakiś inny pomysł?
#budownictwo #majsterkowanie
Ogólnie ciekawy jest ten pomysł z lamelami, tym bardziej że wystrój będzie właśnie
Szafki
Bo ja bym dziurę tą samą barierką wypełnil.
@jakis_login: w sam raz by dziecku przeszedł tułów ale nie przeszła głowa