Wpis z mikrobloga

kopał mi chłop fundament, poprosiłem o fakturę i wypisał ją ale nie zauważyłem, że nie zapisał NIPu. Dzwonię do niego i mówi mi, że nie poda bo by miał kontrole. Jakiś pomysł co z tym zrobić?
#prawo #januszebiznesu
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@brazzer @brazzer

w tym kraju nie sprawdziłem, że ktoś może w c---a mnie zrobić xd

Wczoraj się urodziłeś? Polacy skłonność do oszustw wysysają z mlekiem matki i nazywają to obrotnością.
  • Odpowiedz
@brazzer SMS do typa:
Twój NIP to 747-xxxxxxx
Jeśli do poniedziałku do godziny 12:00 nie dostanę nowej poprawnej faktury będę zmuszony zlecić mojej księgowej zrobienie korekty faktury którą wystawiłeś co będzie skutkowało kontrolą US i najpewniej naliczoną karą.
Ostatnia jego szansa to zorganizowanie faktury od znajomego mającego normalną działalność i z wypracowanego na usłudze zysku oddaje koledze kwotę poniesionych podatków.
Jeśli od początku była ustalona faktura za usługę to skrupułów nie
  • Odpowiedz
@brazzer: juz mialem sie d-----c po co ci faktura xD ale widze ze jest dzialalnosc to hooy, jechac z januszem
Albo niech odda polowe kasyj( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@TruInformatyk @Castel-Gandolfo no serio, nie od dzisiaj wiadomo że budowlańcy robią na czarno i z fakturą podają wyższe stawki.

więc wypadało by przed rozpoczęciem prac obgadac to. I szczerze to j---e mi czy odprowadzają podatki czy nie póki mam uczciwa cenę, sam staram się dopłacać do tego państwa jak najmniej.
  • Odpowiedz
co innego jak gość po prostu nie chce wystawić faktury bo nie, ale tak czy inaczej przed rozpoczęciem pracy dopytal bym jak się dogadujemy żeby uniknąć takich dziwnych sytuacja jaka ma OP

możliwe że budowlaniec myślał że OP chce bez faktury, zrobił cenę jaką zrobił a teraz jest zaskoczony i chce przyciąć w c---a, dlatego najlepiej po prostu pytać o takie rzeczy przed
  • Odpowiedz
Dzwonię do niego i mówi mi, że nie poda bo by miał kontrole. Jakiś pomysł co z tym zrobić?

@brazzer: zgłosić, że koleś coś kombinuje skoro cyka się wpisać NIP
  • Odpowiedz
no serio, nie od dzisiaj wiadomo że budowlańcy robią na czarno i z fakturą podają wyższe stawki.

@Wygryw_z_wyboru: co to kogo obchodzi - umawiasz się na cenę za usługę, chyba że jesteś polakiem robakiem cebulakiem od "wspulne to niczyje HJE HJE JA JESTEM PCZEDCIEMBIORDZO Z FAKTURO TO DROŻEJ", to wtedy wiadomo- cud że nie szczekasz na przejeżdżające samochody.
  • Odpowiedz