Aktywne Wpisy

CH3j +88
Czekacie na sezon 2?
Czekacie na sezon 2?

źródło: 1000032387
Pobierz#krwiodawstwo
Właściwie to czemu nikt nie zwraca uwagi na to że w Polsce wartość litra krwi do zeznania podatkowego została ustalona na 130zł w 2005 roku? Czym było 130zł 19 lat temu a czym jest dzisiaj? xD
Właściwie to czemu nikt nie zwraca uwagi na to że w Polsce wartość litra krwi do zeznania podatkowego została ustalona na 130zł w 2005 roku? Czym było 130zł 19 lat temu a czym jest dzisiaj? xD
Jak to nie jest czyste s-----------o i złodzieństwo żerujące na seniorach to ja nie wiem co to jest. I takie g---o jest reklamowane w państwowej TV.
#funduszhipoteczny #zlodzieje #nieruchomosci
@vesper_: ej, przecież wystarczy że taki dziadek pożyje jeszcze 84lata i już wyjdzie na swoje, czysty zysk dla niego.
@Serghio:
to może powinni wypłacać 50zł co miesiąc? Albo bochenek chleba? To przecież lepsze niż nic jak nie ma żadnych spadkobierców...
dokładnie jak pisze @oddalenie
pomijasz fakt że płacą środki ale jednocześnie ten ktoś może wynajmować to mieszkanie bez czynszu.
Tutaj Ci podam inna kalkulacje - gdyby istniało konto oszczędnościowe z rocznymi nieopodatkowanych odsetkami 10% to przy 500zl miesięcznie aby uzbierać 500k trzebaby odkładać 23 lata.
@arsze_nick: niekoniecznie chcesz im cokolwiek zostawić
Oczywiście jeśli niekorzystne warunki to pieścić ich prądem, ale nie widzę nic szokujacego w samym instrumencie
Nie rozumiem natomiast jednej rzeczy i nie uzyskałem jasnej deklaracji tutaj - co jeśli przestałbym utrzymywać mieszkanie w dobrym stanie? Na pewno jest jakiś haczyk tutaj, bo przecież jak zapuszczę chatę to jej wartość spada i można to traktować jak działanie na niekorzyść funduszu.
@arsze_nick: a może po prostu starszy pan ma w dupie swoich spadkobierców, a dodatkowy grosz w jesieni życia zawsze się przyda? W takim przypadku to dobre rozwiązanie. Wiadomo że fundusz też musi coś z tego mieć, a
Moim zdaniem nie ma nic w tym złego, że człowiek który ma mieszkanie na własność nie chce go zapisywać jakiejś dalekiej rodzinie z którą ledwo ma kontakt, a chce jeszcze fajny pieniądz z tego dostać - natomiast kwota 500 zł to jest jakiś skandal, co on sobie więcej pożyje z tego tytułu chyba leki dodatkowe kupi.
Jeśli mieszkanie jest warte 500k i ktoś ma 70 lat