Wpis z mikrobloga

Zagadka na dziś: okrągłe plecy w martwym ciągu. Jak wyeliminować zaokrąglanie, które pojawia się przy odkładaniu ciężaru. Dziś to zauważyłem i robiłem na podstawkach, ale to nie ta sama frajda.

Rozciąganie dwójek i pośladków? Wzmocnienie jakichś mięśni pleców? Powiedzcie bo mam lekką frustrację. Ambitny powrót po przerwie, plan rozpisany. A nie mogę podstawowego ćwiczenia prawidłowo wykonać

#silownia
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@idziol: miałem na myśli mniej oczywiste porady. Nie jestem początkującym. Dźwigam nieco ponad 1,5. W MC dochodziłem do maksa. ok. 130kg. Czy możliwe, że zawsze tak dźwigałem i to jest po prostu dobra pozycja dla mnie?
  • Odpowiedz
@berti: raczej rozciągnąć brzuch i klatkę i wzmocnić prostowniki i górę pleców. Jak ogarniasz angielski to poszukaj na kanale Elliotta (strenghtcamp) o wadach postawy, może coś przydatnego tam znajdziesz dla siebie. Szukaj tam gdzie mówi o postawie typu pink panther. Albo po prostu nie odkładaj ciężaru, tylko rzucaj xD
  • Odpowiedz
@berti:

Jeżeli ważysz więcej niż 60 kg i jesteś na ogół zdrowym, dorosłym facetem, to można chyba uznać że jesteś jeszcze początkujący w MC, skoro Twój rekord jest na poziomie 130kg. Nie piszę jednak po to, żeby Cię obrazić tylko po to, żebyś uzmysłowił sobie, że tak zaawansowane techniki w martwym ciągu jak pozwalanie piersiowemu odcinkowi pleców na zaokrąglanie się jest czymś, czym nigdy nie powinieneś się zajmować, szczególnie teraz
  • Odpowiedz