Aktywne Wpisy
njdnsjdnjs +23
mam takie fazy na jedzenie, które mogłabym jeść codziennie i tylko to i aż do porzygu. były to ostatnio:
- parówki (ok. 2 miesiące, to był twardy zawodnik, jadłam w każdej konfiguracji i zestawieniu i nawet nie mam ich tak bardzo dość)
- jajecznica
- kinderki
- wędlina sopocka
Aktualnie jest to lazania z Auchana. ja się już nawet nie powstrzymuje. moje myśli krążą tylko wokół niej. ciekawe co będzie następne.
- parówki (ok. 2 miesiące, to był twardy zawodnik, jadłam w każdej konfiguracji i zestawieniu i nawet nie mam ich tak bardzo dość)
- jajecznica
- kinderki
- wędlina sopocka
Aktualnie jest to lazania z Auchana. ja się już nawet nie powstrzymuje. moje myśli krążą tylko wokół niej. ciekawe co będzie następne.

kilo-bravo +56
źródło: FQsi67ZWUAIYUiu
Pobierz

Cena działki z kosztami 30k€.
Koszt budowy (własnoręcznie) 35k€
Wpływy z wynajmu brutto 220€ x 5 = 1100€.
Wpływu po podatkach, kosztach remontów itp netto 900€.
Rata kredytu na 15 lat ~460€. Przez 15 lat zostaje 440€ na czysto. Stopa zwrotu netto 15%.
Dorzuci się PV z gwarancją odkupu przez 20 lat, co da dodatkowe 550€ netto, ze stopą zwrotu 16%.
Lepiej tak niż czekać.
#emigracja #nieruchomosci #inwestycje #pieniadze #kredythipoteczny
źródło: IMG_20230803_105820
PobierzBo to nie pierwszy
Miałem w planach 10 i małe boksy, wtedy było by ciekawiej, na jakieś 2500-3000€ ale problem ze zdolnością przez wysokie stopy
Oczywiście. Będzie blacha trapezowa
Tutaj to z 1500€ maks. 2-3 miesiące
Nie, jak ktoś nie płaci to wywalam wszystko. To przewaga nad mieszkaniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)