Wpis z mikrobloga

Mam swój PC do którego podpięte mam 2 monitory, myszkę, klawiaturę itd, i zawsze pracując zdalnie łączyłem się przez VPN i RDP do komputera służbowego w siedzibie firmy. Teraz będę miał u siebie laptopa służbowego, na którym mam w czasie pracy programować, ale wciąż chciałbym to robić na swoim prywatnym komputerze, bo dalej chce 2 monitory, moją myszkę itd. Jak najlepiej to zrobić? Lepiej łączyć się przez RDP z mojego komputera do tego laptopa (skoro będą w jednej sieci, ale laptop po wifi, no i minusem jest to że obie maszyny musza być cały czas włączone) czy kupić jakiegoś huba, podłączyć do niego cały sprzęt, podłączyć do tego huba laptopa i komputer i pstryczkiem przełączać sobie który z nich ma aktualnie korzystać z osprzetu? Polecacie jakieś takie huby?
#programowanie #programista15k #programista25k #pracait #pracazdalna #komputery #pcmasterrace #it
  • 5
@Gaahl75: Switch kvm na dwa monitory i porty usb jest kuresko drogi (jak nie możesz się wpiąć do monitora), ja kupiłem jeden monitor ultrawide i zmieniam source na łącze od laptopa a do peryferii kupiłem tani hub/switch usb.