Aktywne Wpisy

Trabancik +16
Czas na sobotnią kontrolę tapet na telefonie, zapraszam serdecznie do wysyłania screenshotow.
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
źródło: IMG_3781 2
Pobierz
josb515 +331
Rozpocząłem/am poważną naukę języka polskiego.
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
źródło: KakaoTalk_20240706_123509139
Pobierz

Jak wyglada u was kwestia chrztu i komunii u dziecka? Normalnie je wyprawiacie czy rezygnujecie z imprezy?
Ja mam takie nastawienie, że nie chce ani ochrzcić dziecka ani żeby miało komunie, ale bardzo lubię spotkania rodzinne, imprezy itp
Zawsze fajna okazja żeby sobie pogadać, pojeść itp, zrobić impreze w lokalu
U mnie w rodzinie każdy robił chrzty, komunie, zawsze się chodziło na te przyjęcia i dziwnie w sumie teraz jak nie zrobię dziecku, chociaż jestem niewierzący od kilkunastu lat
#wesele #dzieci #zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #gownowpis #niebieskiepaski #rozowepaski #katolicyzm
Będąc niewierzący, robisz dziecku chrzest/komunie?
@Ishvarta: A dlaczego nie ma? Moze dlatego?
"NSA w uzasadnieniu wyroku podtrzymał wcześniejszą decyzję Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego, uznając, że państwo, w tym również GIODO nie może oceniać tego, jakie jest wyznanie konkretnego człowieka. Konstytucja i konkordat zapewniają Kościołowi rozdział od państwa, dlatego może on wewnętrznymi regulacjami określać swoje zasady przynależności. Zatem aby wystąpienie było skuteczne, musi dokonać się według prawa kościelnego, nie świeckiego: przy czym nie ma tu znaczenia subiektywne poczucie przynależności, ale formalne podleganie prawu kanonicznemu, obowiązujące przez fakt bycia ochrzczonym."
SAD stwierdzil ze nie miesza sie w sprawy kosciola. No i spoko. Gdyby sad stwierdzil ze kosciol podlega temu samemu prawu co kazdy inny nakazalby wykreslenie z rejestrow (prawo do bycia zapomnianym). Ale dzieki dzialaniom politykow kosciol prawo
źródło: Screenshot_1416
Pobierz