@SupreminTHC: Pewnie kwestia wielkości wady, nie wiem czy juz robią takie soczewki, okulary do takiej wady to juz pewnie wygladaja jak denka od słoików.
@OlekAleksander: zawsze są okulary BHP na zamówienie które nie mają możliwości pęknięcia bo są z bardzo twardego(elastycznego) plastiku. Pęknąć nie pękną, najwyżej się trochę powyginają
Bardzo w skrócie. Ze względu na kształt rogówki laser byłby w stanie zrobić u mnie -3.0. Trochę bez sensu. Jest jednak lepsza opcja - soczewki fakijne. Zainteresuj się tematem, w tym przypadku wielkość wady praktycznie nie ma różnicy. Nie załamuj się. To trochę kosztuje ale myślę, że jest wykonalne. :-)
@mirko_anonim: Ja mam -4.0, ale jeśli siedzę przed komputerem godzinami, to ubieram słabsze -2.50. Skoro już nie pracuje akomodacja oka gdy się siedzi przed komputerem, to szkoda psuć wzrok zmuszając oczy do ciągłego skupiania się w ekran oddalony o 40 cm.
Jeśli nie możesz sobie pozwolić na operacje i nie chce ci się ciągle zakładać soczewek, to rozwiązaniem będą właśnie takie słabsze okulary o jeden do półtorej dioptrii, gdy siedzisz
to jest wręcz niesamowite jak część normictwa podąża za trendami wszelakimi jeszcze niedawno każdy nosił north face teraz doszły do tego czapki arcteryx no jakby od jednego szablonu ich klepalii
kupuj i bzykaj
Wada wzroku obecnie ustabilizowana na -11.0.
Bardzo w skrócie. Ze względu na kształt rogówki laser byłby w stanie zrobić u mnie -3.0. Trochę bez sensu. Jest jednak lepsza opcja - soczewki fakijne. Zainteresuj się tematem, w tym przypadku wielkość wady praktycznie nie ma różnicy. Nie załamuj się. To trochę kosztuje ale myślę, że jest wykonalne. :-)
Skoro już nie pracuje akomodacja oka gdy się siedzi przed komputerem, to szkoda psuć wzrok zmuszając oczy do ciągłego skupiania się w ekran oddalony o 40 cm.
Jeśli nie możesz sobie pozwolić na operacje i nie chce ci się ciągle zakładać soczewek, to rozwiązaniem będą właśnie takie słabsze okulary o jeden do półtorej dioptrii, gdy siedzisz