Wpis z mikrobloga

Wtf, gorące wykopu z------e konfederacją, /r/polska co drugi post też konfederacja

Przecież wy im sami reklame robicie xD a potem zdziwenie że oo już pod 17%

#konfederacja #polityka
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sowa12345: przeciez nie jestem ( ͡° ͜ʖ ͡°) tylko memtzen

Przed 2020 srednio im szlo, ale w covidzie ladnie pokazali ze są za normalnoscią

@Rabusek: nom, szczególnie wtedy jak ich obecni liderzy podpisali się pod konfederacją Gietrzwałdzką XD
  • Odpowiedz
@Kryspin013: a jak pis, ko, lewica i wszyscy inni zakazywali Ci z domu wychodzic i prowadzic biznesu to spoko bylo? xD

@Rabusek: Kto mi zabronił z domu wyjść? Jedyne ograniczenia jakie odczułem realnie to kolejki w sklepach, co przyznam, było nawet dla mnie na plus bo sklepy zaczęły być nagle otwarte 24h.

Co do biznesów to, co mam ci napisać? PiS jak zwykle zrobiło wszystko na o-------l. Nie
  • Odpowiedz
xD

@Kryspin013:

@Rabusek: Ok, niech ci będzie, że gdzieś tak mogło być. Nie zmienia to faktu, że przez cały okres pandemii, ani ja, ani dziewczyna, ani rodzina, nie mieliśmy żadnego problemu z wyjściem z domu. Sam bez żadnego problemu też przemieszczałem się między miastami np. na święta.

No ale wygodnie uniknąłeś mojego pytania o pokemony typu braun.
  • Odpowiedz
  • 3
Ok, niech ci będzie, że gdzieś tak mogło być.

@Kryspin013: ale tak bylo wszędzie. Policja, straszenie karami za wychodzenie z domu bo ktos Ci nalozyl arbitralną kwarantanne po powrocie zza granicy. Przeciez to smieszne.

Nie zmienia to faktu, że przez cały okres pandemii, ani ja, ani dziewczyna, ani rodzina, nie mieliśmy żadnego problemu z wyjściem z domu.

@Kryspin013: a no to spoko, ja tez nie, bo zadzwonilem do sanepidu i naklamalem, ze bylem w celach naukowych na wakacjach, a nie na wypoczynku. Nie zmienia to faktu, ze o ile ja i Ty to przeskoczylismy (i jak wyzej, sporo osob z tagu), to nie kazdy mial takie szczescie i konczyl w sądzie albo
  • Odpowiedz
@Kryspin013: ale tak bylo wszędzie. Policja, straszenie karami za wychodzenie z domu bo ktos Ci nalozyl arbitralną kwarantanne po powrocie zza granicy. Przeciez to smieszne.

@Rabusek: dostałeś karę za wyjście z domu?

Ani w rodzinie, ani wśród przyjaciół, ani wśród znajomych ze studiów nie widziałem ani jednego przypadku by do czegoś takiego doszło. Za to kojarzę w c--j przypadków jak jakieś edyty górniak, sebixy czy inne szury potrafiły się rzucać do bicia
  • Odpowiedz
poza tym https://policja.pl/pol/aktualnosci/212858,Zlamal-zasady-odbywania-kwarantanny.html -> to fejk czy co?

https://wielkopolska.policja.gov.pl/wlk/aktualnosci/218601,Oborniki-Kara-za-zlamanie-zasad-kwarantanny.html -> to tez?

@Rabusek: mordo, złamanie kwarantanny a rzekomy zakaz wychodzenia z domu sugerując, że dotyczył on wszystkich to dwie różne sprawy.

Tez nie znam przypadkow wlepienia kary za kwarantanne, za to znam przypadki rozgonienia imprezy w pubie bo zaraz obok mnie przyjechalo 6 wozow policyjnych - i tak, wiem ze to byly pokazowki, ale byly skuteczne zeby ludzie sie bali i przestrzegali tego
  • Odpowiedz
@Rabusek: jak widzę neurope manipulującą od rana do nocy i walące takim jadem to w sumie nie dziwne. Gdyby to jeszcze było jakieś konstruktywne ale taki bełkot byle by zaspamować to dramat. Jak wejdziemy w taki profil hejtera konfederacji to same posty jakby nic innego go nie interesowało w życiu. Jakaś krytyka pis, po? Nieee ( ͡° ͜ʖ ͡°) konfa jedyne zło tego świata.
  • Odpowiedz
  • 1
@whoru: czemu? Przeciez od 3 lat jestem za brakiem obostrzen covidowych (tylko konfa), obnizaniem biurokracji (tylko konfa), za likwidacja zusu i obnizeniem podatkow (niby zartuja ale tak w ogolnosci tylko konfa) - nic sie tu nie zmienilo. No moze poza tym, ze PO/KO bylo fajną alternatywą

Dopoki nie powiedzieli ze tez wprowadzą 800+ XD

• Odpowiedz