Wpis z mikrobloga

@Akinori456: i tak i nie. Nie, ponieważ taki zestaw skompletujesz sam za połowę tej ceny. Tak - bo tu kupujesz paczkę beż zastanawiania się, co potrzebne i do tego jeszcze materiały do nauki, podobno dobre.
  • Odpowiedz
  • 0
@Berkel_88 No ja pracuję w zakładzie gdzie mamy do czynienia z elektroniką, dlatego chciałbym się podszkolić, ale podobno ten miernik w zestawie jest mega średniawy, ale podobno zestaw jest ok, tylko cena mnie lekko przeraża... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Akinori456 multimetr juz posiadam Fluke, kupiony na TME ale nie pamoetam jaki model. W tych zestawaxh podobają mi się właściwe podstaey z wyjaśnieniem, bo samo czutanie czy obejrzenie filmu na YouTube malo daje. Fakt, cena jesr duza.
  • Odpowiedz
gdzie mógłbym skompletować?

@Akinori456: wszędzie, gdzie tylko sprzedają części elektroniczne, na tej stronie też. Aliexpress przejrzyj, tam takie zestawy też są, oczywiście bez kursu.
  • Odpowiedz
@Akinori456: Nie wiadomo dokładnie co w tym zestawie jest. Ale to jak wolisz. Plusem jest że masz ksiązke, jakieś tablice, itd.

A części możesz kupić np tme.pl. Albo allegro u tego samego sprzedawcy, albo w jakimś sklepie internetowym

Tu masz też fajnie wyjaśnione co by się przydało gdybyś chciał się mikrokontrolerami pobrawić: https://mikrokontrolery.blogspot.com/ <- ale też jest co kupić ogólnie do
  • Odpowiedz