Aktywne Wpisy
Naproksen +993
urarthone +702
News dnia to...
- Morawiecki będzie próbował utworzyć rząd 27.5% (752)
- Wyrzucenie 4 zawodników z U17 chwilę przed MŚ 3.5% (96)
- Znaleziono ciało poszukiwanego zabójcy 6-latka 9.1% (249)
- ZEA wysłały szpital do Gazy 1.0% (28)
- Złodziej książek z USA 3.9% (107)
- Microsoft chciał zaoszczędzić na pracownikach 1.7% (46)
- Turyści z Hiszpanii wracają ze sraczką 4.0% (109)
- Zrobił pranie sąsiadce, kiedy jej nie było 49.2% (1344)
Byłem dzisiaj oglądać mieszkanko za 2700. Na miejscu jak wspomniałem o negocjacji ceny to pan sam zaproponował 2500, ale powiedział, że musi się jeszcze skonsultować z właścicielami, a ja głupio odpowiedziałem, że idealnie.
Przed chwilą dzwonił, że rozmawiał z właścicielami i że raczej 2600 widzą, ale spróbuje coś jeszcze pokombinować i kiedy się możemy umówić na podpisanie umowy.
Powiedziałem, że jak załatwi 2500 to nawet w środę i jeszcze ma potwierdzić termin niedługo.
Teraz pytanie, czy z tą kwotą to blefuje? I jak to w środę rozegrać jak powie, że właściciele nie zejdą poniżej 2600?
#kiciochpyta #nieruchomosci #mieszkania
@Bezkrytyczny: Powiedzieć, że możessz zapłacić 2500 i tyle. Jak będziesz przygotowany, przyjdziesz z dowodem podpisać umowę to o ile nie ma zatrzęsienia chętnych to po prostu podpisze z Tobą tę umowę. Zauważ, że 100zł w skali roku to 1200zł. Czyli tyle on traci przez pól miesiąca jak mieszkanie stoi puste.
@
Pomiń pośrednika, znajdź kontakt do właściciela mieszkania, a utargujesz nawet 2000 zł.
@inko-gnito: jak juz ogladam przez posrednika to prawdopodobnie podpisał umowę i jak teraz znajdzie bezpośrednio to posrednik może go ścigać o kasę
(a nie spotkalem sie w przypadku zakupu przynajmniej by posrednik pokazywal mieszkanie BEZ podpisania umowy z zainteresowanym)