Aktywne Wpisy

njay +49
#kupujcopolskie
Dzisiaj rozpiszę, które marki kaw rozpuszczalnych są polskie, a które zagraniczne. Ze względu na klimat Polska raczej nigdy nie będzie światowym potentatem kawy, ale wbrew pozorom polskie marki istnieją na rynku i mają się całkiem dobrze.
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach codziennych!
Polskie produkty:
Dzisiaj rozpiszę, które marki kaw rozpuszczalnych są polskie, a które zagraniczne. Ze względu na klimat Polska raczej nigdy nie będzie światowym potentatem kawy, ale wbrew pozorom polskie marki istnieją na rynku i mają się całkiem dobrze.
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach codziennych!
Polskie produkty:
źródło: temp_file8282442092179594491
Pobierz
źródło: temp_file1303014021541931915
Pobierz

Jakie beda ceny za 2-3 lata? 5% rocznie w gore, 10, 15, mniej wiecej to samo? Jak szacujecie/spekulujecie?
Zastanawiam sie czy kupowac juz teraz czy jeszcze odlozyc ze 100k w ciagu 3 lat.
Jezeli ceny mieszkan nie w--------a w tym czasie, to kupie wtedy cos w lepszej lokalizacji. A jak w--------i to kupie podobne mieszkanie w podobnej lokalizacji za 100k wiecej i tylko strace na wynajmnie przez ten czas.
#mieszkania #krakow #nieruchomosci #kredyt
za to na nieruchoimosciach powyzej 1,5mln bedzie mozna (a i teraz juz mozna ugrac calkiem znaczace kwoty) sie targowac.
Generalnie obecnie główny ruch na rynku to kredyt2%.
Ja szukam mieszkania w okolicach czerwonychmaków, dopiero teraz jestem na etapie w którym stać mnie na kredyt. Cena 12k to jest teraz standart, rok temu było 10k, a dwa lata temu 8… niestety nie mailem wtedy zdolność na zakup nawet 40m. Tak samo jeszcze dalej już zadupia Krakowa jak kliny, w
40m za 650k na obrzeżach to jest cena życzeniowa. Nikt, kto zna rynek tyle nie da skoro za taki hajs na luzie
Sam żałuję że nie kupiłem w 2019/2020.
Kupiłem na jesień 2022 do odbioru jesień 2023. 10k/m2