Wpis z mikrobloga

@Roger_Casement: ehhhh dlaczego wielka rewolucja ojkofobiczna testowirona nie dosiągnęła polek? Polacy wreszcie są świadomi swojej mierności, a polki zachowują się jak narodowcy w komentarzach na yt w roku 2011
A ty wiesz czy z góry zakładasz że nie czytają? 9 milionów odsłon, kobiety na pewno tego nie czytają XD

@SPACE_MARINE: no nie wiem xD bo to osoba która chce walczyć z wrogiem fajnie żeby miała powód do walki z tym wrogiem, a nie "manipulują kobietami" kiedy nawet nie wiesz ile kobiet i w jakim wieku czyta Onet xDDD
Na elektrodzie też jest na pewno sporo ludzi, ale ile z nich
@SPACE_MARINE: nadal nie potrafisz powiedzieć:
- ile kobiet wchodzi na Onet
- ile kobiet aktywnie czyta onet
- ile wyświetleń pod artykułem to z gównowrzutów wykopków
- ile osób bierze artykuły na serio
- ile osób zostało zmanipulowanych przez Onet i zmieniło swoje myślenie
- nie potrafisz wskazać ani jednego artykułu sprzed 10-20 lat w którym Onet manipuluje
- nie potrafisz powiedzieć nic poza zesraniem się o manipulacje Onetu, których nawet
@SPACE_MARINE:

Załóżmy że połowa

Dlaczego mamy tak zakładać? Skąd wiesz, ze grupa czytelników Onetu jest reprezentacyjną grupą wszystkich Polaków? Na Elektrodę też zakładasz, że wchodzi 50% mężczyzn i 50% kobiet?

Główne znalezisko ma powiedzmy zaokrąglając 5 tysięcy wykopów, czyli Porównując to do 4.5 miliona odsłon tygodniowo to.... serio chcesz się dalej kompromitować?

Czy 4,5 milionów odslon tygodniowo oznacza 4,5 miliony odsłon pod "Negatywny artykuł o Polakach"? Jak tak to moje wysrywy
Dlaczego mamy tak zakładać? Skąd wiesz, ze grupa czytelników Onetu jest reprezentacyjną grupą wszystkich Polaków?

@niochland: A jak twój głupi rozumek powiązał ilość czytających ma być jakąś grupą reprezentacyjną? Może chodzi o to że elektroda to forum czysto techniczne, związane z zawodami typowo męskimi a onet to ogólnopolski portal informacyjny, z własnymi działami pisanymi WYŁĄCZNIE dla kobiet, jak https://kobieta.onet.pl
Chyba nie powiesz mi że tam również czyta 50/50?
Chciałeś odpowiedzi baranie,
@SPACE_MARINE: oczywiście że jest poczytne glupku, glabie, jednostko upośledzona.
Z jakiegoś powodu wam sie uroiło, że Onet będzie działał na szkodę swojego viznesu, żeby zniszczyć Polskę, białego człowieka i co tam jeszcze xd
Przecież macie swoje media np tygodnik Niedziela i tam mozecie sobie pisać o walorach czystości przedmałżeńskiej. Ups, nikt tego nie chce czytać xd pewnie czytelnicy też są w spisku i wybierają inne teksty.
Z jakiegoś powodu wam sie uroiło, że Onet będzie działał na szkodę swojego viznesu, żeby zniszczyć Polskę, białego człowieka i co tam jeszcze xd

@Tymajster: Onet nie jest polskim biznesem matołku, tylko niemieckim. Resztę pozostawiam tobie, chociarz wiem że jesteś zbyt ograniczony umysłowo, i nawet działania niemiec w sprawie atomu to dla ciebie teoria spiskowa.
Nie biorę cię na poważnie, wykopku.

Przecież macie swoje media np tygodnik Niedziela i tam mozecie
dopiero dowiadujecie się jak portale internetowe zarabiają hajs

@qdry: fajny damage control "nic się nie dzieje, to norma w biznesie"

Ciekawe czy niemiecki wydawca pisze artykuły

"Niemcy to fuj i same zera, lepiej Niemko ssać paukę potężnemu Husarzowi zza wschodu"

Tak jak chiński tiktok to zwykły biznes i w ramach attention economy redukowanie attention span młodego pokolenia ponizej 5 sec to zwykły biznesik, nie wiem o co wam chodzi, przecież kapitalizm
@qdry: Nie do końca. Tak, bazowanie na emocjach się sprzedaje i masz w tym jak najbardziej rację. Ale jeśli jakiś portal regularnie leci z nagonką na dowolny temat, przez dłuższy czas z sporą częstotliwością to coś jest nie tak. I wytykanie tego typu rzeczy (mimo, że pozornie oczywistych) ma sens.
Może ktoś jak zobaczy następne 5 takich artykułów to właśnie przestanie już to klikać zwracając uwagę, że to jakiś bullshit z
@qdry: fajny damage control "nic się nie dzieje, to norma w biznesie"

@Phallusimpudicus: żaden damage control, co mnie obchodzi jakis onet. Zaraz mi tutaj wkleisz jakiś plan Sorosa na atak na polskich facetów, bo na onecie napisali, że Polka zdradziła męża na wakacjach? Czy wy macie pojęcie jakie brednie piszecie? Wiesz, że im jeszcze pomagasz?

Ciekawe czy niemiecki wydawca pisze artykuły

Zakładam, ze tam jest jeszcze większy syf, jak czasami
@qdry: Nie do końca. Tak, bazowanie na emocjach się sprzedaje i masz w tym jak najbardziej rację. Ale jeśli jakiś portal regularnie leci z nagonką na dowolny temat, przez dłuższy czas z sporą częstotliwością to coś jest nie tak. I wytykanie tego typu rzeczy (mimo, że pozornie oczywistych) ma sens.

Może ktoś jak zobaczy następne 5 takich artykułów to właśnie przestanie już to klikać zwracając uwagę, że to jakiś bullshit z
Ile razy wam trzeba powtarzać że te wyświetlenia nie mają dla NAS żadnego znaczenia, tylko treść? A nawet tylko nagłówek.

@SPACE_MARINE: a co ich głąbie obchodzi twoje zdanie xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Do firmy Nike wysyłasz maile, żeby produkowali tylko różowe ciuchy, bo ty lubisz różowe? No debil xDDDDDD
@qdry: Jeszcze bardziej chcą klikać z powodu akcji informującej na pomniejszym portalu jakim jest post na wykopie?
Tak jak mówiłem, nie neguję sprzedawania się emocji, więc nie wiem jak istnienie portali jak plotek obala moją narrację :D Dosłownie zgodziłem się z tym i jest to zgodne z moją narracją.
Plus tak, zgadzam się z 'Większośc ludzi nie jest specjalnie bystra, żeby zauważyć jakąs "agendę"' dlatego też mówię, że akcja uświadamiająca ma
Tak jak mówiłem, nie neguję sprzedawania się emocji, więc nie wiem jak istnienie portali jak plotek obala moją narrację

@DubKidz: to jest przykład portalu z samymi takimi artykułami, a więc są ludzie, ktorzy takich tresci wyszukują. Nie mam obecnie za bardzo dostępu do bardziej wyrafinowanych narzędzi SEO, żeby sprawdzić jakie keywordy targetuja, ale jestem pewien, że są to keywordy z obszernymi wyszukiwaniami. Zreszta na portalach tej wielkości SEO już takiego znaczenia