Prawie mnie samochód na ścieżce rowerowej rozjechał... Już czułem gorąc jego maski na swojej nodze... Dlaczego nie można budować ścieżek rowerowych po prostu jako rozszerzenie drogi? Tylko na siłę zamieniają z chodnika i ludzie wyjeżdżając z posesji totalnie ją olewają...
Oprócz tego świetna jazda, świetna pogoda. Świetna ścieżka rowerowa wzdłuż rzeki, najpierw Odry, potem Ostravicy, ciekawe widoki ahhh było warto. Mogę tą trasę z czystym sumieniem polecić mirkom. A jak kogoś powrót tą samą ścieżką nie boli, to w dwie strony możecie nią jechać. Uwagi: w niektórych miejscach było niebezpiecznie, nawet powiesili w jednym miejscu lustro, żeby widzieć cyklistów z drugiej strony.
ps. 1: Na zdjęciu poniżej można zobaczyć most pieszo-rowerowy, który niby był oznaczony jako szlak rowerowy, ale obok by zakaz poruszania się dla osób bez upoważnienia, a na stravie po nim nie było zbytnio zanotowanego ruchu. Czyli albo coś nowego, albo faktycznie jest tam zakaz ruchu z wyłączeniem pracowników ps. 2: Zdobyłem 52 nowe kwadraty. Jakbym kiedyś rejestrował traski, to było ich ich zdecydowanie mniej, a tak mogę się cieszyć z ich dużego przyrostu ( ͡º͜ʖ͡º)
. Dlaczego nie można budować ścieżek rowerowych po prostu jako rozszerzenie drogi?
@Draakul: Bo drogi rowerowe nie są tylko dla dorosłych na szoskach ale np. też dla dzieci od 10 roku życia. Co nie zmienia faktu że są w większości beznadziejne a w normalnych krajach nie ma obowiązku jazdy nimi jeżeli posiadasz prawo jazdy.
Prawie mnie samochód na ścieżce rowerowej rozjechał... Już czułem gorąc jego maski na swojej nodze... Dlaczego nie można budować ścieżek rowerowych po prostu jako rozszerzenie drogi? Tylko na siłę zamieniają z chodnika i ludzie wyjeżdżając z posesji totalnie ją olewają...
Oprócz tego świetna jazda, świetna pogoda. Świetna ścieżka rowerowa wzdłuż rzeki, najpierw Odry, potem Ostravicy, ciekawe widoki ahhh było warto. Mogę tą trasę z czystym sumieniem polecić mirkom. A jak kogoś powrót tą samą ścieżką nie boli, to w dwie strony możecie nią jechać. Uwagi: w niektórych miejscach było niebezpiecznie, nawet powiesili w jednym miejscu lustro, żeby widzieć cyklistów z drugiej strony.
ps. 1: Na zdjęciu poniżej można zobaczyć most pieszo-rowerowy, który niby był oznaczony jako szlak rowerowy, ale obok by zakaz poruszania się dla osób bez upoważnienia, a na stravie po nim nie było zbytnio zanotowanego ruchu. Czyli albo coś nowego, albo faktycznie jest tam zakaz ruchu z wyłączeniem pracowników
ps. 2: Zdobyłem 52 nowe kwadraty. Jakbym kiedyś rejestrował traski, to było ich ich zdecydowanie mniej, a tak mogę się cieszyć z ich dużego przyrostu ( ͡º ͜ʖ͡º)
#rowerowyrownik #ruszmirko #gravel #rower #kwadraty #100km
Skrypt | Statystyki
@Draakul: O ten chodzi? https://www.openstreetmap.org/way/47433688 Jest naniesiony na OpenStreetMap jako publicznie dostępny od ponad 2 lat.
@Draakul: Bo drogi rowerowe nie są tylko dla dorosłych na szoskach ale np. też dla dzieci od 10 roku życia. Co nie zmienia faktu że są w większości beznadziejne a w normalnych krajach nie ma obowiązku jazdy nimi jeżeli posiadasz prawo jazdy.