Ehh nie widzę owocnej przyszłości dla tego związku. Na ten moment jest okej. Ale co będzie dalej, założę się że pojawią się znaczące różnice. Wszystko przez to że ona jest po prostu inteligentniejsza ode mnie, ma bardziej analityczny umysł. Jakieś zadanie z matematyki, zaczyna coś pisać, kombinować i coś jej wychodzi. Ja siedzę przez pół godziny i nie wiem w ogóle od czego zacząć. Gdy dojdzie kwestia pracy ona wyprzedzi mnie o wiele jeśli chodzi o karierę. Miał ktoś taką sytuację?
@Serendipity_: Ty to nic nie widzisz, tylko jęczysz. Robisz cokolwiek, żeby równać w górę, czy masz nadal zamiar tylko płakać na wykopie, czekając aż spełni się na własne życzenie Twoja "prognoza"?
@Serendipity_ A inteligencja logiczno matematyczna to jedyny wyznacznik życiowy? W społeczeństwie mamy tak ubzdurane ze każdy na inteligencje patrzy się przez ten typ a ich jest z kilkanaście. Plus skoro jesteście razem to musi w tobie coś widzieć także prędzej popracowałabym nad samoocena. Ja tez zawsze byłem denny z matmy ale inteligencje np emocjonalna mam na mocno wysokim poziomie i nie czuje się głupszy i gorszy od racjonalistow logików a tym bardziej
@moll: a co mam na ten moment robić? Uczę się do sesji, muszę na to poświęcić więcej czasu niż ona a i tak osiągam gorsze wyniki. Ona się martwi czy dostanie 5 a ja czy w ogóle uda mi się to 3.
@czescmampytanie jesteśmy na studiach ścisłych. To też pokazuje jak człowiek będzie sobie radził w pracy, w rozwiązywaniu różnych problemów logicznych itd
@Hemingwayy tak jak wyżej. Sam związek jest spoko,
@czescmampytanie jesteśmy na studiach ścisłych. To też pokazuje jak człowiek będzie sobie radził w pracy, w rozwiązywaniu różnych problemów logicznych itd
@Serendipity_: nie wiem czy wiesz ale można być "naukowo mądrym, ale życiowo głupim" i na odwrót. to nerdy pracują dla tych mniej inteligentnych biznesmenów, a nie odwrotnie.
@Serendipity_: na ten moment to zdaj sesję. A potem zacznij się uczyć na bieżąco do kolejnej. Woęcej Ci w głowie zostanie to mniej czasu będzoesz przed samą sesją poświęcał na naukę. I szukaj czegoś w czym jesteś dobry
@Serendipity_ ja miewałam partnerów co odstawali ode mnie wypłata w pracy czy ocenami w szkole ale byłam z nimi z innych względów niż to ile zarabiają czy jakie maja oceny. W sumie to oni psuli nasza relacje swoją niepewnością siebie.
Jeden mimo moich deklaracji ze nigdy nie chce dzieci nagle uznał ze musimy mieć dzieci ( bo chciał bym przestała studiować, pracowac zawodowo i zajmowała się domem i dziećmi). Ten związek zrobił
@moll xD a co takie coś może dać. Inni poświęcą połowę tego czasu co ja na zrozumienie jakiegoś zagadnienia a i tak lepiej to rozumieją niż ja. Takiego czegoś nie można naprawić xD
@Serendipity_: z takim podejściem to weź kup sobie trumnę, gromnicę, połóż się do trumny że świeczka i czekaj na śmierć. Zawsze będzoe ktoś lepszy i ktoś gorszy od Ciebie. To co robisz, robisz dla siebie. Dla siebie masz się starać i masz być lepszy. Masz na tym opierać i budować własną wartość. Możesz być dobrym przeciętniakiem i to będzie ok, ale jeśli będziesz siedział i płakał, że inni mają łatwiej to
ale tak się składa że ona też jest trochę bardziej zaradna życiowo niż ja
@Serendipity_: Ale jest z Tobą, tak? Może jej to nie przeszkadza, tylko widzi w Tobie wiele innych rzeczy, które uwielbia. Najważniejsze żebyś miał trochę ambicji, żeby widziała, że się starasz.
@Serendipity_ jak dobry byś nie był, to gdy znajdzie się dostatecznie dobra gałąź to i tak na nią przeskoczy ( ͡º͜ʖ͡º) tak jak pisze @moll i @czescmampytanie , ucz się od niej i przestań się zadręczać bo to najlepsza droga do samo spełniającej się przepowiedni
Mirki #chwalesie nowym zakupem, w końcu ponad 20-letnie auto zmieniłem na coś współczesnego (⌐͡■͜ʖ͡■) automat i tempomat to gamechangery! Powiecie, że grzybowóz ale zbiera się całkiem fajnie, nawet z tym 1,5l i CVT #samochody #toyota
#gownowpis #zwiazki #rozowepaski
A inteligencja logiczno matematyczna to jedyny wyznacznik życiowy?
W społeczeństwie mamy tak ubzdurane ze każdy na inteligencje patrzy się przez ten typ a ich jest z kilkanaście.
Plus skoro jesteście razem to musi w tobie coś widzieć także prędzej popracowałabym nad samoocena.
Ja tez zawsze byłem denny z matmy ale inteligencje np emocjonalna mam na mocno wysokim poziomie i nie czuje się głupszy i gorszy od racjonalistow logików a tym bardziej
@Hemingwayy tak jak wyżej. Sam związek jest spoko,
@Serendipity_: nie wiem czy wiesz ale można być "naukowo mądrym, ale życiowo głupim" i na odwrót. to nerdy pracują dla tych mniej inteligentnych biznesmenów, a nie odwrotnie.
Jeden mimo moich deklaracji ze nigdy nie chce dzieci nagle uznał ze musimy mieć dzieci ( bo chciał bym przestała studiować, pracowac zawodowo i zajmowała się domem i dziećmi). Ten związek zrobił
@siurasek debil to nie, ale odstaje od niej
@Serendipity_: Ale jest z Tobą, tak? Może jej to nie przeszkadza, tylko widzi w Tobie wiele innych rzeczy, które uwielbia. Najważniejsze żebyś miał trochę ambicji, żeby widziała, że się starasz.
@choochoomotherfucker na razie jest dobrze i nic nikomu nie przeszkadza. Ja tu mówię o przyszłości