Wpis z mikrobloga

Czy ja dobrze widzę po wpisach, że mentezn został zaorany przez Petru? Aż mi się śmiać chcę jak sobie przypomne, że niektórzy uważali, że byłby w stanie stanąć do debaty np. z Tuskiem xD

Jakoś mnie to nie zaskoczyło, zarówno korwin jak i jego mentalni następcy zawsze byli dobrzy w głoszeniu populistycznych hasełek a jak potem trzeba było stanąc do poważnej dyskusji, to się gubili w tym co mówią.

Długie to w ogóle jest? Bo aż chyba nabrałem ochoty to obejrzeć w całości.

#polityka #konfederacja #neuropa #4konserwy #mentzen
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Murasame: Tylko że Tusk by z Mentzenem czy jakimkolwiek nawet randomowym ekonomistą nie wyszedł do debaty na temat ekonomii, bo na ekonomii się nie zna, rzuca także populizmami i to znacznie bardziej szkodliwymi, bo napędzającymi inflację. Poza tym Tusk nie pójdzie nigdzie poza TVN.

Konfederacji wypomina się populizm 1000x bardziej niż każdej innej partii.
  • Odpowiedz
  • 7
@Kopyto96:

Ciężko, żeby nie wypominać populizmów partii, która udaje, że jest "inna niż wszystkie" a jak się wejdzie w szczegóły, to mówią co innego niż krzyczą do swoich wyborców.

Zarówno Tusk jak i mentzen to politycy. Z tym, że Tusk walczy o większą stawkę. Kiedy w Polsce panowałą jeszcze pełna demokracja i normą było wielkie debaty to radził sobie
  • Odpowiedz
@Murasame: Około godzinę. Mentzen nie został zaorany. Obaj mieli lepsze i gorsze momenty. Petru często sugerował coś zamiast udzielenia odpowiedzi, a Mentzen w kilku momentach nie był zbyt dobrze przygotowany i miałem trochę wrażenie, że chce być po prostu trochę przeciwko zdaniu swojego konkurenta.
Ogólnie obaj wypadli dobrze.
Mentzen, bo właściwie jest jeszcze nowy w polityce i typowa debata to coś zupełnie innego od aktywności w mediach społecznościowych, a Petru
  • Odpowiedz
@Murasame: Jest jeszcze aspekt pozapolityczny, a mianowicie - Mentzen jest specjalistą w swojej dziedzinie, Tusk jest nikim w sektorze prywatnym i nie trudził się uczciwą pracą w życiu.
  • Odpowiedz
@Murasame: Akurat o Korwinie to jest nie do końca prawda. On właśnie głosi absurdalne, chore pomysły ale broni ich całkiem dobrze. Jak sobie zobaczysz słynny rant o Hitlerze to jest wewnętrznie spójny, a gość z PiS może tylko rozłożyć ręce i wyśmiać to bo nie jest w stanie merytorycznie się do tego odnieść. Podobnie jak z wizytą u Stanowskiego. Argument, żeby pozbawić kobiety czynnego prawa wyborczego jest absurdalny, ale Korwin
  • Odpowiedz
  • 0
@ObserwatorPPR: Dla mnie korwin się skończył w momencie w którym zaczął bronić rosyjskich zbrodni. O ile kiedyś był po prostu śmieszny i nawet kiedy byłem dzieciakiem to głosowalem na niego, to teraz zwyczajnie się nim brzydzę i nie portafię o nim pisać.
  • Odpowiedz