Wpis z mikrobloga

Tak sobie pomyślałem, żeby zrobić codzienne wyzwanie z Mirkami i Mirabelkami spod tagów #senswiadomy i #swiadomysen.

Czasem kłopotem jest wytrwałość w praktyce, więc proponuję grę. Każdego dnia w nowym dla danego dnia wątku wszyscy chętni będą spisywać swoje sny. Za każdy spisany sen - jeden punkt. Za brak snu, ale coś tam świta - pół punktu.

Grwa trwałaby miesiąc (ja np. mógłbym na bieżąco zliczać punkty uczestnikom) i po każdym miesiącu mianowany byłby zwycięzca miesiąca wraz z top dychą.

Proponowana punkitacja:
- spróbuj cokolwiek napisać o śnie - 0.5 pkt
- jeden krótki sen 1pkt
- jeden długi sen 2pkt
- jeden świadomy sen 3pkt.

Pisalibyśmy pod postami typu: WYZWANIE, DZIEŃ DD-MM-YYYY.

Co Wy na to?
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@psiversum: dostęp poszedł, sprawdź e-maila : )

Kiedyś mocno się tą tematyką interesowałem a obecnie prawie nic nie pamiętam ze snów, ale chyba zmotywowałeś mnie abym odświeżył sobie temat. ( )
  • Odpowiedz
  • 1
dostęp poszedł, sprawdź e-maila : )

@p__k: Pozwól, że najpierw Cię zweryfikuję :) Wtedy podam dane o które prosisz.

Kiedyś mocno się tą tematyką interesowałem a obecnie prawie nic nie pamiętam ze snów, ale chyba zmotywowałeś mnie abym odświeżył sobie temat.

@p__k: cieszy mnie to :)
  • Odpowiedz
@psiversum: Oczywiście że jakieś odruchowe patrzenie na dłonie czy coś innego nie można zaliczać. Właściwy RT to taki w którym rzeczywiście próbuje się znaleźć odpowiedz na pytanie: Czy to jest sen? I do ostatecznej konkluzji służą różne próby sprawdzenia np. czy działają prawa fizyki, czy obiekty wyglądają właściwie (jak na jawie). Taki RT wymaga zatrzymania się na chwilę, refleksji, zaangażowania się, uważności. To czy będzie to sekwencja prób, jeden za
  • Odpowiedz
  • 0
@billuscher: nie no, ja po polsku rozumiem, tylko nie kumam jaki ma to związek z dyskutowaną zabawą. Nie każdy ma aplikacje, ja przecież cudzych aplikacji oceniać nie będę. Nie rozumiem, więc o co Ci chodzi :)
  • Odpowiedz
  • 1
Co do punktacji to musiałbyś bardziej to rozpisać w wersji beta oczywiście. Może napisz wstępną wersję regulaminu, jak wg Ciebie będzie najlepiej. Ja mogę być oceniany. Tutaj bardziej mi chodzi o aspekt motywacyjny takiej zabawy niż o miejsce w rankingu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Dreampilot: Tak zrobię. Sorki, za poślizgi, ale jeszcze dochodzę do siebie po szpitalu. Porządnie ogarniemy temat i wszyscy będziemy zadowoleni ;)
  • Odpowiedz
@psiversum Całkiem fajnie to napisałeś. To co przychodzi mi do głowy na chwilę obecną:

Może lepiej będzie zastąpić słowo "zabawa" przez terminy "wyzwanie", "challenge" które mogą być stosowane wymiennie. W którymś punkcie możesz napisać coś w stylu "Celem punktacji jest zmotywowanie do wykonywania ćwiczeń. Sugeruje się zachowanie dystansu do aspektu rywalizacji w tym challenge'u."

Cel wyzwania powinien być punktem 1. a następnie co i jak, z zasadami punktacji na samym końcu. W pierwszych
  • Odpowiedz