Wpis z mikrobloga

• 38
@Dwudziestydrugi: p------e. Albo opcja z IOSa "pozwól" (żeby śledzili) lub "POPROŚ aplikację o nieśledzenie". Oni powinni mnie prosić, a wręcz błagać żebym to udostępniał a nie na odwrót...
  • Odpowiedz
@zar0x: to już wolałem jak dawniej kto chciał śledzić ten śledził i wywalone.
A teraz każda strona mnie informuje, że

ceni moją prywatność

a następnie podsuwa mi wielki kolorowy przycisk AKCEPTUJ WSZYSTKO ŚMIECIU, albo skromne: Przejdź do ustawień zaawansowanych i przeklikaj się przez pierdyliard suwaków ze zgodą bądź UZASADNIONYM INTERESEM a na koniec sprawdza moją czujność dając znów wybór: kolorowy buton - WŁĄCZ WSZYSTKO SUKO I PRZEJDŹ DO SERWISU albo malutki
  • Odpowiedz
@zar0x Nie jestem prawnikiem, ale teoretycznie chodzi o to, że zbierają dane które w oczywisty sposób muszą mieć żeby świadczyć Ci daną usługę.

Przykładowo forum wykip.pl dla fanów czajników musi zapamiętać nazwę Twojego użytkownika, i nie musi prosić o zgodę na to bo to wymagane do prowadzenia serwisu.
  • Odpowiedz
Przykładowo forum wykip.pl dla fanów czajników musi zapamiętać nazwę Twojego użytkownika, i nie musi prosić o zgodę na to bo to wymagane do prowadzenia serwisu.

@Qer: ale to nie ma żadnego znaczenia w prawie ciasteczkowym bo zakładając konto podpisujesz umowę z wykop.pl i obowiązuje regulamin przetwarzania danych
  • Odpowiedz