Wpis z mikrobloga

Cześć. Postanowiłem sobie napisać theme #wordpress od zera w ramach ćwiczebnych. Mam taki problem, może błahy ale na razie się w tym zawiesiłem.
Chcę zaimplementować metatag title i description kompatybilny z wtyczkami SEO (przykładowo yoast) obecnie wyświetlam to w taki sposób:

<title><?php wp_title( '|', true, 'right' ); ?></title>
Co daje mi: Nazwa witryny (z ustawień WP) | (puste pole)
A chciałbym: Nazwa danej podstrony | Nazwa witryny
(to że z prawej strony, to chyba wina trzeciego argumentu, ale mi chodzi o wyświetlanie nazwy podstrony).

Tu powinienem użyć jeszcze: bloginfo('name') ?

Jednak jak włączę yoast to wyświetla mi się tak jak chcę: Nazwa danej podstrony | Nazwa witryny (ta z ustawień WP, ale nie z ustawień yoasta)

Dodatkowo na każdej podstronie chce wyświetlać w headerze tytuł tej podstrony ale podstrony a nie to co mam w metatagu title.

Na ten moment wyświetlam to za pomocą wp_title(); ale to chyba nie jest dobre, bo jak włączę wtyczkę to zmienia mi się tytuł na ten co mam w metatagu, czyli: Nazwa danej podstrony | Nazwa witryny.
W kategorii wyświetla mi się: Archiwa Nazwa kategorii | Nazwa witryny
Natomiast na stronie konkretnego wpisu wyświetla mi się tylko ten tytuł wpisu (i to już ok), czyli: Nazwa wpisu.

Tu mógłbym użyć the_title()?

Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak poprawnie wyświetlać metatagi title i description i niezależnie od tego tytuł danej strony, kategorii, wpisu wg ich tytułów?

#php
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach