Aktywne Wpisy
Anonek463 +858
Mam w pracy chłopa w wieku około 55 lat który posiada syna w wieku 16 lat. Ostatnio podczas rozmowy zaczął narzekać na swojego syna w wieku około 16 lat.
On: "Mój młody to nic nie umie, ani wkrętaki używać, nawet nie umie łopaty uzyć"
Ja: "A pokazałeś mu jak to się robi? Jak tego nigdy nie robił to skąd to może wiedzieć?"
On: "To ja mam mu takie rzeczy pokazywać? Takie rzeczy
On: "Mój młody to nic nie umie, ani wkrętaki używać, nawet nie umie łopaty uzyć"
Ja: "A pokazałeś mu jak to się robi? Jak tego nigdy nie robił to skąd to może wiedzieć?"
On: "To ja mam mu takie rzeczy pokazywać? Takie rzeczy
TavarishPiesov +224
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Jak wiemy, czystość przedmałżeńska w dzisiejszych czasach to raczej rzadkość. Kościół w tej kwestii nadal jest mocno ortodoksyjny. Dlatego też chciałbym zapytać, czy ustalaliście/ustalilibyście listę wspólnych przewinień wobec 6 przykazania? Tak by potem w konfesjonale mówić w miarę spójną wersję?
Obiło mi się gdzieś, że księża nie dają rozgrzeszenia jednej z osób - gdy najpierw jedna osoba przyzna się do współżycia przed ślubem (i opowie dokładnie co się działo w narzeczeństwie) a druga w ogóle nie wspomni, że pożycie miało miejsce w narzeczeństwie (czy wcześniej/po prostu wyzna inne grzechy)
Jak się na to zaopatrujecie? Czy księża faktycznie są tak ortodoksyjni? Czy jest szansa na rozgrzeszenie? I w końcu czy przygotowalibyście wspólną wersję grzechów?
Zrobiłbyś taką listę?
@xXxPu55ySl4y3RXxX: Gardzę takim podejściem i mówię to jako ateusz. Wiara to nie jest Lidl, że wejdziesz sobie i weźmiesz co Ci się spodoba.
To jest naprawdę niewiarygodne, że jako ludzkość jednocześnie myślimy o kolonizacji Marsa i tłumaczymy się zgredowi w sukience z seksu dla przyjemności xD
przeczytaj swój wpis na głos i pomysl w jakim tkwisz absurdzie, albo jesteś katolikiem albo nie. Przecież macie swój regulamin typu dekalog. No ale w waszej wierze jest silna hipokryzja i robienie na pół gwizdka żeby się księdzu przypodobać, a nie prawdziwie czcić Boga. Kiedy ten cyrk
Podczas Twojej spowiedz ksiądz nie ma zielonego pojecia o spowiedzi Twojej dziewczyny i vice versa.
@xXxPu55ySl4y3RXxX: ogarnijcie parafię z dwoma kapelanami, albo jakiś happening przed-odpustowy, żeby kilku batmanów było w jaskini - ty idź do jednego a luba w tym samym czasie do drugiego (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
nie, życie seksualne to prywatna sprawa
spowiedź
@SpasticInk: Coś mało normalny ten ksiądz, skoro ma wywalone na reguły swojego korpo.
@T4_LOVER: To samo pytanie możesz przecież zadać w kontekście ustalania wspólnej listy grzechów na spowiedź.
@xXxPu55ySl4y3RXxX: czekaj, to ty nie wiesz, e nie wolno ci się r----ć ani walić konia przed ślubem? Co z ciebie za katolik?
@ZygmnuntIgthorn: raczej miał normalne, ludzkie podejście, szedł z duchem czasu, a nie robił za bezmózgiego funkcjonariusza. Pewnie gdyby więcej takich było, to ludzie by tak nie spieprzali z kościoła.