Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy #kalistenika #streetworkout

Mirkowr Kosky chciałbym skonsultować z Wami plan na redukcję.

Obecnie:

196cm, 94,5kg, 27lvl, praca zdalnie, 3-4k kroków dziennie

Trenuje nieprzerwanie od początku marca. Comeback. Od 2 miesięcy trenuje Push Pull 4 razy w tyg.
Pol treningu pod siłę (5serii po 3-4 powtórzenia) pół pod hipertrofie (4 serie po okół 7-8). Zawsze mam 4-5 ćwiczeń na trening.

Zaczynam zawsze ćwiczeniem klistenicznym z obciążeniem(Pull up, chin up, push up, dip), potem przechodzę na 2-3 cieczenia na wolnych ciężarach(bench Press, dead lift, wiosłowanie, squats, pistol squats, military press, bipces curls, shoulder raises) na koniec czasem jakaś maszyna.
Progrss cały czas był choć teraz powoli zwalnia.
Jem około 2,5k-3k kalorii. Przede wszystkim trzymam bilako około 1,7-2g na kg/MSc ale nie jem za dużo wegli. Pewnie coś z około 100-200g i czasem szitowe wygle. Tłuszcze pod około 1g na kg /MSc.

Progress:
Pull up z 3 powtorzen z 5 kg doszedłem do 3 z 17,5
Bench press z 55kg w 7 do 75kg
Dip z 3 z 5kg do 3 z 35kg
Deadlift z 4 z 70kg do 4 z 105kg
W innych też ale już nie wymieniam.

Chciałbym zrobić mini cuta do końca lipca startując od 18 czerwca.

Nigdy nie bralem kreatyny, cytruliny, ashwagandy. Jedyne co obecnie supluje to białko.

Chciałbym wyciąć jak najwięcej przy jak najmniejszym spadku siły. Klasyka.

Jeden z kalkulatorów pokazał mi, że mam zapotrzebowanie na 2850kcal.

Jak polecacie do tego podejść? Uciąć 500kcal?
Dorzucic te suple? Zmienić trening czy nadal lecieć na tym samym?
Ile cardio dorzucić?
Czy dam radę też w tym czasie ogarnąć jeszcze stanie na rękach i może muscle upa?
Czy warto zamienić jeden trening na typowo dynamiczny, a zarazem obwodowy?

Priorytet to redu.

Chciałbym dużo osiągnąć ale pytanie co jest możliwe.

Dzieki za pomoc!
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marek_Mirko: nie idź na skróty biorąc białko w prochu, czy inne środki, które ty pisałeś. To jest maraton, a nie sprint, że musisz brać jakieś syfy by dorzucać kilogramy masy mięśniowej
  • Odpowiedz
@Marek_Mirko na redukcję jest deficyt kaloryczny. Utnij kcal, dołóż cardio i chudnij z 1kg na tydzień. Jak będzie za dużo kcal z kalkulatora to utniesz znów i tyle. Program weź sobie z liftvaulta.
  • Odpowiedz
  • 0
@OpusDei: jestem skinny fat. Ofc. odłożone jest w okolicach brzucha i boczkach. Również BMI mam 24,7 (tak wiem, że to nie jest świetny wskaźnik).

Generlanie nie chce się bardziej podlewać. Tylko zejść i powoli budować masę mięśniową.
  • Odpowiedz
Ja mysle ze latwiej ci bedzie budowac baze z dodatnim bilansem na wysokobialkowej diecie, biedziesz trzymal progres i przyrost jakosciwej masy, kiedy juz bedziesz duzy, wielki dzik, wtedy zrobisz massive cutting.
  • Odpowiedz