Wpis z mikrobloga

@Kalorek: Ja np kupiłem Uwaga! Na promocji wkrętarke (zestaw) i się okazało, że przepłaciłem 70zł bo w DE była o tyle tańsza w regularnej cenie( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
to proste - w myśl polityki mitteleurope z 1915 roku jesteśmy państwem kolonialnym niemiec z gospodarką niekonkurencyjną i uzupełniającą gospodarkę niemiec. Czyli u nas montownie i rezerwuar taniej siły roboczej oraz rynek zbytu dla niemieckich bubli

@maciekalien: xD Wiecznie ten płacz i użalanie sie xD Myślisz że Niemcy nie woleli by mieć 38 mln klientów na Mercedesy tuż za ścianą? Tania siła robocza w Niemczech i tak jest z Turcji,
  • Odpowiedz
@Kalorek: Walą nas na cenach i to jak...
Klimatyzator Silvercrest w DE - 139 E czyli na PL - 631 zł a w Polsce - 999 zł
Wentylator kolumnowy STV50 w DE - 20 E czyli 91zł w PL- 159 zł
Chyba Niemcy za dużo się naogladali TVP ze w Niemczech zazdroszczą nam dobrobytu i takie ceny napieprzają :)
Sami sprawdzcie i porównajcie:
Niemiecki LIDL
Polski LIDL
  • Odpowiedz
@Kalorek: jak z reklamacją? Bo to chyba największy plus Parkside'a.
Masz 3-5 lat, cokolwiek się zepsuje, dzwonię i za parę dni mam nowy sprzęt z nową gwarancją.

Jak to wygląda ze sprzętem z zagranicy?

Ostatnio byłem na Malcie i tam też były niższe ceny
  • Odpowiedz
@Saeglopur: jaki płacz, to nie jest zmyślona koncepcja. Niemcy to poważne państwo i realizują swoją politykę długofalowo i obecnie spełniamy niemal wszystkie założenia tej koncepcji. I nawet Twój uśmieszek ignoranta tego nie zmieni.
  • Odpowiedz