Aktywne Wpisy

Antorus +639
To samo robili na Węgrzech przed wyborami - sztucznie trzymali cenę paliwa poniżej rynkowej (sprzedaż ze stratą), tylko po to, by po wyborach ta cena natychmiast wzrosła o ponad 30% i nakręciła potężny kryzys gospodarczy.

SkyrFan2000 +47
Człowiek już Gonciarza bronił że drama to nothing-burger.
A tutaj wychodzisz że może prawdą jest że to agresywno-napastującym spermiarz new age. Który na ciągach narkotykowych wylewa frustracje do losowych modelek.
xD
#gonciarz
A tutaj wychodzisz że może prawdą jest że to agresywno-napastującym spermiarz new age. Który na ciągach narkotykowych wylewa frustracje do losowych modelek.
Narkopancze
xD
#gonciarz

Prawie 600 zł drożej za myjkę ciśnieniową w polskim sklepie. Ktoś może wytłumaczyć racjonalnie?
#niemcy
#polska
#ekonomia
Mimo że mamy najdrożej wszystko to niemcy przyjeżdżają robić u nas zakupy xD
@kodecss: Właśnie dlatego. Bierzemy się za podbój kosmosu, a kuleją podstawy.
własnie jestem w holandii i jak porównałem wartość nabywczą euro i pln to jest niebo i ziemia. zarabiając nawet minimalną w holandii jestem w stanie odłożyć na spoko samochód za 10-15k euro w ciągu kilku miesięcy, ceny wynajmu mieszkań są równiez niższe w porównaniu z pl
Przypomnijmy, że niedawno brytyjski "Guardian" napisał, że niemiecka Grupa Schwarz (należą do niej Lidl i Kaufland) dostała preferencyjne kredyty na kwotę ok. 900 mln dolarów na rozwój sieci sklepów w Polsce oraz innych krajach Europy Środkowej i Wschodniej. Pieniądze pożyczyły Bank Światowy i EBOiR, których głównym celem
@Kalorek: Niemcy lubią niskie ceny a Polacy lubią promocje
https://web.archive.org/web/20230307160505/https://www.lidl.de/p/parkside-performance-hochdruckreiniger-phdp-180-b2-lc-display-am-pistolengriff-180-bar/p100345320
Tak wiem że 250EUR to nie 1500zł
Można to uważać za paradoks, ale to powszechne zjawisko, które można zauważyć również w Polsce gdyby ją porównać to dawnej Polski. W 1995 w Polsce kostka masła 200 g kosztowała 0,62 $ (1,50 zł). Po dodaniu do niej inflacji dolara z lat 1996-2023 okaże się, że masło realnie kosztowało 1,23 $, a ja dziś kupiłem kostkę za 0,82 $ (3,45 zł), co prawda w promocji
Pozdrawiam
Oskar Karolczuk z Warszawy
Zarobisz na minimalnej 1500 to przez rok nic nie wydając będziesz miał 15k euro a gdzie życie...
Plot twist - to coś nie stało koło myjki ciśnieniowej i na kartonie powinno być opisane jako polewaczka do wody niskiej wydajności.
Za takie pieniądze można mieć K5 na podobnej, badziewnej pompie z tą różnicą, że karcherem już coś można umyć i jak się rozkraczy to wszędzie są do tego części.