Czy Wam tez poprawia sie cera jak rozpoczyna sie sezon rowerowy i znowu regularnie jezdzicie na rowerze? Chodzi mi jakby o wypocenie toksyn z organizmu dzieki czemu cera jest w lepszym stanie. Mniej zaskornikow, pryszczy itd.
@pieczony_szczur_z_ogniska: Poprawia, ale u mnie to raczej efekt tego, że wiosną i latem jest suche powietrze, a u mnie cera wyraźnie dostaje po dupie jak jest wilgotno.
@WaveCreator: Ale najbardziej wilgotno i parno w Polsce jest wlasnie w czerwcu. Polecam parowki (nie te do jedzenia) i peeling enzmatyczny Tolpa i Physiogel zel do twarzy hipoalergiczny i krem Effaclar H.
@pieczony_szczur_z_ogniska ekspozycja na słońce tymczasowo poprawia estetykę skóry (zasuszanie istniejących wyprysków, ograniczenie namnażania bakterii, na opalonej skórze mniej widać zaczerwienienia); lato się kończy, a stan zapalny i fotouszkodzenia zostają, stąd pogorszenie po sezonie. Latem więcej pijesz, lepiej się odżywiasz i masz rozbujaną syntezę wit. D, to też istotne czynniki.
@drobne_na_taryfe: Zgadzam sie ze wszystkim i widze to po sobie. Ale sprawa jest nieco inna. Ja regularnie jezdzilem na rowerze we wszystkie cztery pory roku aby sie mocno spocic. W 2021 przestalem bo mi sie rower zepsul. I stan cery sie pogorszyl. A teraz po 2.5 roku znowu regularnie zaczelem jezdzic i juz po tygodniu zauwazylem poprawe. Wiec to nie tylko o to co napisalas chodzi.
#rower #szosa #mtb #gravel #sport
?????