Aktywne Wpisy
VIFON_Polska +91
No Elo (。◕‿‿◕。) Pierwszy oficjalny wpis popularnych Zupek Chińskich na Wykopie! Ja już jestem miękki jak makaron.#heheszki #gotujzwykopem
Kruszysz makaron?
- Tak 65.3% (1005)
- Nie 34.7% (534)
Viado +85
Najbardziej gniję z warszawiaków, uważają się za takich mądrych i oczytanych a tymczasem:
- Płacą po 50zł za śniadania złozone z jajka i tosta w modnych knajpkach i jeszcze stoją do nich w godzinnych kolejkach
- Glosują na trzaskowskiego który im zabrania korzystać z samochodu (już teraz centrum warszawy jest praktycznie martwe bo nie ma gdzie zaparkować)
- Nie potrafią nawet wymienić gniazdka bez dzwonienia po "specjalistę"
- Prawie wszyscy się dali
- Płacą po 50zł za śniadania złozone z jajka i tosta w modnych knajpkach i jeszcze stoją do nich w godzinnych kolejkach
- Glosują na trzaskowskiego który im zabrania korzystać z samochodu (już teraz centrum warszawy jest praktycznie martwe bo nie ma gdzie zaparkować)
- Nie potrafią nawet wymienić gniazdka bez dzwonienia po "specjalistę"
- Prawie wszyscy się dali
#programowanie #heheszki #programista15k #chatgpt #ai
(poza tym to tylko heheszki :P)
@ly000:
W jaki sposób? GPT to jest model, który wypluwa statystycznie najbardziej prawdopodobną odpowiedź. Jak to ma samo z siebie wygenerować gotową poprawnie działają funkcjonalność? To jedynie wygeneruje najbardziej prawdopodobną funkcjonalność. A to nie są tożsame rzeczy. I doskonale to widać w ChatGPT, gdzie jak na czymś nie był przećwiczony to ma 0% skuteczności.
@LazyInitializationException: to podobnie jak człowiek - generuje taką odpowiedź, która mu się wydaje najbardziej prawdopodobna, a potem ją weryfikuje. człowiek również nie dysponuje obiektywnie prawdziwą wiedzą - mu się jedynie zdaje.
człowiek prawie nigdy za pierwszym razem nie generuje gotowej i poprawnej działającej funkcjonalności. robi to iteracyjnie na podstawie odpowiedzi
to teraz mi podaj przykład człowieka, który z głowy poda pierwsze zdanie tej książki. duży minus, że zbyt rzadko przyznaje się do niewiedzy, trochę jak student na odpowiedzi ustnej :)
No ChatGPT nie podał tego zdania z głowy. Dosłownie podałeś mu tę książkę.
Tak swoją drogą jak się użyje pluginu web browser i zada to samo pytanie to nie jest w stanie znaleźć tej książki. Więc nawet mając dostęp do internetu i tak radzi sobie gorzej niż człowiek
WRacając do programowania. To
@vesper_: Nie był bym tego taki pewien. To raczej inteligentny generator kodu który całkiem dobrze sobie radzi ale na znanych bibliotekach. Na przykład dałem mu za zadanie wygenerować dynamicznie w JavaScript za pomocą funkcji na Bootstrap 5 okno modalne albo powiadomienie toast i całkiem nieźle sobie radzi. Może nie wypluwa to tego tak jak
@daro1: 2/10, dobry początek ale końcówka średnia, życzę powodzenia w dalszej karierze trollerskiej!
A tekst zgapiony od grafikow