Wpis z mikrobloga

• 0
@chinski_pierozek: Chyba pójdę tą drogą, muszę kupić sobie trochę czasu bo rynek pracy nie wygląda dla mnie za ciekawie. W międzyczasie mógłbym poszukać jakiegoś stażu żeby zdobyć trochę doświadczenia

minus jest taki że totalnie się nie orientuje w uczelniach zaocznych. Znam jedną osobę co studiuje zaocznie ale jakiś babski kierunek typu kosmetologia. Nie wiem ile realnie bym poświęcał czasu na naukę i czy studia + praca by mnie nie przerosły
  • Odpowiedz
rynek pracy nie wygląda dla mnie za ciekawie

@iluvmypickle: w it jest multum ról, niekoniecznie musisz zostać programistą żeby zarabiać jak programiści

Nie wiem ile realnie bym poświęcał czasu na naukę i czy studia + praca by mnie nie przerosły

Poczytaj opinie o konkretnych uczelniach i kierunkach, ale osobiście nie znam nikogo kogo by to przerosło. Większość osób pracuje nawet podczas studiów dziennych. Jakby ci się udało dostać staż/pracę około-IT
  • Odpowiedz
  • 0
@chinski_pierozek: tyle że ja nie startuje od 0 jak niektórzy - od 2 lat programuję w C#, z tego ostatni rok bardzo intensywnie przez co ciężko by mi teraz było nagle przestawić się na inną rolę typu tester albo UI/UX designer. Z resztą chyba wszędzie teraz jest problem z pracą dla juniorów

co do uczelni to będę musiał się trochę pomęczyć z jej znalezieniem, ciężko jest znaleść objektywne opinie. Jak
  • Odpowiedz
  • 0
@toaxl: Chociaż tyle że ktoś ma podobnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Masz jakiś plan jak wyjść z tej sytuacji? Bo ja obecnie mam uczucie jakbym robił wszystko, a jednak nie ruszał się z miejsca
  • Odpowiedz