Wpis z mikrobloga

Uszkodziłem auto najeżdżając na fragmenty podstawy znaku, które pozostawione były na drodze (Słupek U-21) - uszkodzony wydech, osłony termiczne + plastikowe osłony podwozia (uszkodzenie udokumentowane przez policję).

Zarządca drogi nie przyznaje się do szkody, zrzucił winę na firmę rozstawiającą znaki. Firma rozstawiająca znaki po 2 mejlach i 2 telefonach obiecuje zająć się sprawą, ale milczy już 2 miesiące.

Co mam zrobić, aby w jakimś stopniu nadać temu tok?

#prawo #lodz #odszkodzowanie #ubezpieczenia
blunch - Uszkodziłem auto najeżdżając na fragmenty podstawy znaku, które pozostawione...

źródło: tablica-skrajni-u-21-ab----podstawa-25-kg-PCV

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blunch: Takich rzeczy najszybciej dowiesz się od swojego agenta, który pokieruje Ciebie co najlepiej teraz zrobić :) Pytanie losowych osób z neta średnio się może skończyć.
  • Odpowiedz
@Adams_GA: @Dziki_czoug Przecież tutaj firma przyjęła to do wiadomości, wystarczy uzyskać nr polisy i zgłosić szkodę :D Do tego każdy nawet nowy agent bez wiedzy będzie w stanie go pokierować XD Taaak idźcie do prawnika i będziecie kilka stówek w plecy :D
  • Odpowiedz
@sayanek: no ale jakoś się nie kwapi żeby dać numer polisy i w tym jest problem xD szkodę to każdy może zgłosić a co z odwołaniem? Agent ci to zrobi? XD a agent ustali właściwy podmiot odpowiedzialny? Żal kilku stówek a potem pani redaktur my nie czytali i każą płacić xD co konkretnie powie ci ten agent? „panie zgłoś szkodę przez stronę”?
  • Odpowiedz
a co z odwołaniem? Agent ci to zrobi?

@Adams_GA: No wiesz, ja niektórym klientom robię :d zdarzały się nawet jakieś kosztorysy jak dobry klient :)

PS. dzisiaj pomagałem zgłaszać też 2 szkody XD
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@tekserew @czlowiek-z-bagna @Koleszkaleszka Podstawa słupka była gipsowa/betonowa, leżała rozłupana na jezdni - sam słupek leżał w rowie. Ze względu na brak pobocza i samochody jadące z przeciwka nie mogłem go wyminac, tylko wziąłem go między koła. Podstawa zahaczyła o spód auta i zrobiła szkodę.
  • Odpowiedz
  • 0
@czlowiek-z-bagna: Skąd wydedukowałeś, że wjechałem w to z rozpędu? xd Jechałem 40km/h w ciągu samochodów. Wszyscy brali przeszkodę między koła, tylko u mnie podwozie złapało za "róg" jednej z kostek, która następnie podskoczyła i poćwiartowała mi podwozie. Auto nie jest obniżane.
  • Odpowiedz