Wpis z mikrobloga

#krakow

K---a w takim mniejszym mieście wyjazd do sklepu czy wyjście do fryzjera lub wyjazd do galerii to jest 15 min i jesteś u celu, w godzine możesz załatwić.

W takim krakowie to k---a połowa dnia zmarnowane, to samo z wyjściem do knajpy i tak dalej, dojazdy z-----e brak parkingów, tramwaje jebiące żulem i zapchane.

A ceny wyższe niż w dubaju, ja się chyba do większego miasta nie nadaje, ludzie też jacyś niemili XD, ostatnio się jakiś k--s spruł do mnie i wyzywał że jestem ze sosnowca bo mu zwróciłem w uwagę że się w--------ł w kolejkę z wózkiem
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PiersiowkaPelnaZiol do galerii to nie jest 15 minut w taki dzień niezależnie od miasta tak jak brak miejsc parkingowych
u mnie sporo mniejsze miasto niż Kraków a do galerii korek i to samo przerabiałem w mieście 20k mieszkańców

za to na co dzień rzeczywiście jest szybko wszystko cyk fuch
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol u mnie w mieście jest na tyle ok że jest już kino na przykład i więcej niż jedna galeria a nadal większość rzeczy ogarnę w pół godziny z mojego mieszkania o wartości ~250k samochodem za jakieś 10 bo nie ma stref czystego transportu
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: imho tu jak raz przesadzasz. Jak ktoś nie mieszka na siłę w jakimś "prestiżowym" osiedlu w rejonie centrum, to zazwyczaj ma właśnie tych kilkanaście minut do galerii. Ale załatwianie czegokolwiek innego w tym mieście to porażka wymagająca zarezerwowania ogromnej ilości czasu.
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: tu racja, jeżdżenie skądkolwiek do Bonarki to porażka, to jest chyba jeden z najgorzej skomunikowanych rejonów Krakowa, wieczne korki i aby tam dotrzeć, trzeba przejeżdżać przez najbardziej zakorkowane punkty miasta. Ja tej galerii unikam jak ognia.
  • Odpowiedz