Obwód Ługański (cel rosyjski: Zdobycie pozostałej części obwodu ługańskiego i parcie na zachód do wschodniego obwodu charkowskiego i północnego obwodu donieckiego)
Rosyjskie źródła twierdziły, że siły rosyjskie zdobyły Masiutiwkę w obwodzie charkowskim (13 km na północny wschód od Kupiańska) i utworzyły przyczółek na zachodnim (prawym) brzegu rzeki Oskil. Informacja ta pochodzi od jednego znanego blogera wojskowego, ale inni twierdzili raczej, że siły rosyjskie przeprowadziły szybki rajd nalot na pozycje ukraińskie w pobliżu
Południowa Ukraina (cel rosyjski: Utrzymanie pozycji frontowych i zabezpieczenie tyłów przed ukraińskimi uderzeniami)
Ukraiński wywiad poinformował, że około 152 tys. rosyjskich żołnierzy na południu Ukrainy kontynuuje działania obronne przed możliwą ukraińską kontrofensywą. Przedstawiciel ukraińskiego Wywiadu Wojskowego Andrij Czerniak oświadczył 15 maja, że siły rosyjskie nie wycofują się z obwodów zaporoskiego i chersońskiego. Ukraińskie Południowe Dowództwo Operacyjne poinformowało, że siły rosyjskie po raz pierwszy od początku wojny wysłały na Morze Azowskie nieokreślony mały
Rosyjskie władze nie ustają w wysiłkach, by zachęcić migrantów do kontraktowej służby wojskowej. Prezydent Rosji Władimir Putin zatwierdził 15 maja poprawkę do ustawy obniżającą wymóg odbycia służby wojskowej na uproszczonej ścieżce do uzyskania obywatelstwa rosyjskiego z pięciu lat, w tym sześciu miesięcy w walce, do jednego roku. Pierwotnie Putin podpisał ustawę 30 września 2022 roku, tuż po ogłoszeniu częściowej mobilizacji. Obniżenie warunków pierwotnego dekretu w niecały rok
@Kagernak Zaraz zaraz, Wilhelm Canaris nieudolny, co to za p---------e, to on stał za wszystkimi zamachami na Hitlera i informował aliantów o akcjach Hitlera, to on stał za udanym zamachem na Reynharda Heydricha, był szefem abwhery i prawdziwym patriotą, Hitler mu ufał prawie do końca wojny.
@sandal: Żadne p---------e, bo wszystko to co robił było jednoznacznie niezgodne z planami Hitlera i działaniami na froncie. Rommel też nie był zwolennikiem Hitlera, ale nie sabotował działań armii, próbował działać z tym co miał i nie można by go oskarżać o nieudolność. Canaris za to robił wszystko by podkopywać wszelkie działania za które był odpowiedzialny i w konsekwencji wychodził na tak nieudolnego, że amerykański i brytyjski wywiad podejrzewali, że
Ehh, uporałem się z nieprawidłowo działającymi AirPods’ami.
Musiałem przywrócić telefon do ustawień fabrycznych, czego chciałem uniknąć. Cóż, zdarza się, to tylko urządzenie jak każde inne.
Natomiast co niektórzy z mojego poprzedniego wpisu powinni się solidnie p--------ć w łeb, bo mają jakieś chore fobie na punkcie posiadaczy głupiego ajfona. #apple #iphone
Chciałbym znowu należeć do jakiejś grupki znajomych i móc się co jakiś czas spotykać tak po prostu żeby wyjść, pograć w plejstejszyn albo pograc sobie w majnkampfa. Czemu dorosłość jest taka samotna
Rosyjskie źródła twierdziły, że siły rosyjskie zdobyły Masiutiwkę w obwodzie charkowskim (13 km na północny wschód od Kupiańska) i utworzyły przyczółek na zachodnim (prawym) brzegu rzeki Oskil. Informacja ta pochodzi od jednego znanego blogera wojskowego, ale inni twierdzili raczej, że siły rosyjskie przeprowadziły szybki rajd nalot na pozycje ukraińskie w pobliżu
źródło: Luhansk%20Battle%20Map%20Draft%20May%2015%2C2023
PobierzUkraiński wywiad poinformował, że około 152 tys. rosyjskich żołnierzy na południu Ukrainy kontynuuje działania obronne przed możliwą ukraińską kontrofensywą. Przedstawiciel ukraińskiego Wywiadu Wojskowego Andrij Czerniak oświadczył 15 maja, że siły rosyjskie nie wycofują się z obwodów zaporoskiego i chersońskiego. Ukraińskie Południowe Dowództwo Operacyjne poinformowało, że siły rosyjskie po raz pierwszy od początku wojny wysłały na Morze Azowskie nieokreślony mały
źródło: Zaporizhia%20Battle%20Map%20Draft%20May%2015%2C2023
PobierzRosyjskie władze nie ustają w wysiłkach, by zachęcić migrantów do kontraktowej służby wojskowej. Prezydent Rosji Władimir Putin zatwierdził 15 maja poprawkę do ustawy obniżającą wymóg odbycia służby wojskowej na uproszczonej ścieżce do uzyskania obywatelstwa rosyjskiego z pięciu lat, w tym sześciu miesięcy w walce, do jednego roku. Pierwotnie Putin podpisał ustawę 30 września 2022 roku, tuż po ogłoszeniu częściowej mobilizacji. Obniżenie warunków pierwotnego dekretu w niecały rok
Zaraz zaraz, Wilhelm Canaris nieudolny, co to za p---------e, to on stał za wszystkimi zamachami na Hitlera i informował aliantów o akcjach Hitlera, to on stał za udanym zamachem na Reynharda Heydricha, był szefem abwhery i prawdziwym patriotą, Hitler mu ufał prawie do końca wojny.
Ale Canaris pracował przeciw Hitlerowi bo go nienawidził, a nie że był agentem dla zysku.
Musiałem przywrócić telefon do ustawień fabrycznych, czego chciałem uniknąć. Cóż, zdarza się, to tylko urządzenie jak każde inne.
Natomiast co niektórzy z mojego poprzedniego wpisu powinni się solidnie p--------ć w łeb, bo mają jakieś chore fobie na punkcie posiadaczy głupiego ajfona.
#apple #iphone