Aktywne Wpisy

wiesiu2 +29
u żony 55% ale też Konfederacja ;)
https://www.wnp.pl/parlamentarny/barometr-wyborczy-2023/
#konfederacja #wybory #pis #lewica #polityka
https://www.wnp.pl/parlamentarny/barometr-wyborczy-2023/
#konfederacja #wybory #pis #lewica #polityka

kogi +15
Według odtajnionego nieaktualnego już tuskowego planu obrony kraju przed ruskim najazdem zaznaczony na czerwono obszar miał wpaść BEZ WALKI w ręce ruskich. Obrona miała skupiać się wyłącznie na granicy rzeki Wisła.
Tusk gotów był bez walki poświęcić 15 mln rodaków, żeby bronić Berlin.
Zestawiając to z Ukrainą, która walczy o każdy kawałek swojego terytorium, plan ten można nazywać ZDRADĄ NARODOWĄ.
Już na taśmach prawdy mówili gdzie mają Polskę Wschodnią, bo nie byli
Tusk gotów był bez walki poświęcić 15 mln rodaków, żeby bronić Berlin.
Zestawiając to z Ukrainą, która walczy o każdy kawałek swojego terytorium, plan ten można nazywać ZDRADĄ NARODOWĄ.
Już na taśmach prawdy mówili gdzie mają Polskę Wschodnią, bo nie byli

W takiej sytuacji stwierdziłem, ze nie pomogę, bo wystarczy sprzedać dwa zbędne telefony i akurat wystarczy na dach. Jedyna pomoc jaka mogę zaproponować to zakup biletów do szwecji(bo chce lecieć dorobić tam na wakacje), wytłumaczenie co i jak na lotnisku i tyle.
Biedę to maja umysłowa, szkoda mi tylko tego faceta, bo fajny gość, ale za miękki.
#przemyslenia #patologiazmiasta
@Tigermass: xD
Myśle, ze dobra konsumpcyjne typu topowy telefon nie jest konieczny, bo to tylko zabawka. Oczywiście nie wyobrażam sobie życia bez telefonu, ale spokojnie wymieniłbym flagowy telefon na jakies używane Xiaomi za 300zl, gdyby zmusiła mnie do tego sytuacja.
Ja tez nigdy nie
@Tigermass: tu mowimy nie tylko o przesiadce z jednego telefonu na drugi ale tez o migracji wszystkich danych z jednego systemu na kompletnie inny + nauka tego systemu i przyzwyczajanie sie.
@Tigermass: I to właśnie jest największy problem. W mojej rodzinnej miejscowości jest/była taka sytuacja: rodzinka generalnie żyjąca z zasiłków, 500+, pożyczanie, sporadycznie praca na czarno faceta. Kobieta cudem zdobyła pracę na kasie w Biedrze, i za pierwszą wypłatę - zamiast przeznaczyć ją na oddanie długów czy zakup ciuchów dla dzieci - kupili sobie #!$%@? telewizor (nie no, przesadzam, nie było to jakieś super TV, ale pewnie znaczna
@Tigermass: no nie, bo telefon nie jest "zbędny"
@AtoMan Moim zdaniem jednak nie jest. To znaczy podstawowy w dzisiejszych czasach taki byle, żeby dzwonił to tak, ale nic więcej. Te ułamki sekund ładowania się aplikacji czy lepsza
@ZielonyRozpustnik: to jak z tym rekinem było #pdk tez go nikt surowo nie oceniał
@Tigermass: no właśnie nie, bo większość usług zastąpiły apki, które wymagają często regularnego aktualizowania systemu. Bez apki nie odbierzesz paczki, nie zarejestrujesz wizyty w urzędzie i tak dalej