Wpis z mikrobloga

Grubasy, grubole, ludzie którzy próbują schudnąć ale jojo dietują od lat i nie mogą.
Tutaj macie 2 statystyki, z których jasno wynikają 2 rzeczy.
1. Ameryka tyje na potęgę
2. Ameryka je mniej więcej tyle samo węgli co 60 lat temu, za to jedzą o 60% więcej tłuszczy
Dodajcie jedno do drugiego i przestańcie żreć te "zdrowe tłuszcze" i wgl inne tłuste gówno. Tyjecie bo jecie TŁUSTO i tyle. Proste jak ebanie

#dieta #polska #heheszki #takaprawda #jedzzwykopem #mirkokoksy
Pobierz BayzedMan - Grubasy, grubole, ludzie którzy próbują schudnąć ale jojo dietują od lat ...
źródło: tluszcze
  • 15
gram węgli ma 4kcal, a tłuszczu 9, jedząc dużo tłuszczu łatwo zjeść za dużo kalorii ¯\(ツ)/¯


@zjadlbym_kebaba: Gram tłuszczu odkłada sięz niemal 100% efektywnością jako tkanka tłuszczowa, cukier i węgle natomiast są magazynowane jako glikogen w mięśniach i wątrobie, który się zużywa podczas wysiłku. Cukier się odkłada również jako tłuszcz, ale żeby to się stało to długa droga i nie jest aż tak efektywne w rezultacie odkładasz mniej niż zjadłeś.
Można
Dodajcie jedno do drugiego i przestańcie żreć te "zdrowe tłuszcze" i wgl inne tłuste gówno. Tyjecie bo jecie TŁUSTO i tyle. Proste jak ebanie


@BayzedMan: brawo, jednym wykresem rozwiązałeś problem, z którym nie radzi sobie praktycznie cały zachód XD niesamowita ignorancja
@BayzedMan: pomimo że się zgadzam i #!$%@? keto wariacikow, dokturuf karniworuf. To wciąż jednak bilans kaloryczny ma znaczenie. Mimo wszystko jedząc ad libitum mocno low fat z dużą ilością błonnika trudno jest zjeść bardzo dużo kalorycznie bo żarcie nie jest wybitnie smaczne, ma dużą objętość.
Ale nie zalecam poza okresem redukcji schodzić z tłuszczem mocno poniżej 20% pod warunkiem że to są faktycznie te zdrowe tłuszcze i tu znów wracamy do
@jedrek1212: Nie rozpędzaj się, można nie liczyć kalorii i nie tyć. Tak robi większość ludzi, robiła, bo tyć zaczęli od niedawna. Bo pojawiło mnóstwo łatwodostępnej smakowitej żywności. A co czyni żwyność wysokosmakowitą? Połączenie węgli i tłuszczu, smak smażenia, chrupiącej skórki, słodkie i słone. Kolega zauważył, że dopóki ilość tłuszczu w diecie była mniejsza ludzie się mniej obżerali kalorycznie. Tak czy inaczej ograniczenie ww lub t do minimum istotnie zmniejsza pobór pokarmu