Wpis z mikrobloga

Ciekawe info puścił Mateusz Lachowski w historii realnej. Zelenski nie chce przeprosić za Przewodów, bo tylko jedna rakieta była Ukraińska. Druga była rosyjska za którą leciała ukraińska.
#ukraina #rosja #wojna #polska #nato #przewodow
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 2
@rastafari85 @BayzedMan że były dwie to wiadomo od początku. Pytanie która była którą. Jeśli ukraińska uderzyła w gospodarstwo to Zełeński powinien przeprosić tak swoją drogą.
A jeśli rosyjska zabiła tych ludzi to widać, że przynajmniej w drobne incydenty NATO nie będzie się mieszać
  • Odpowiedz
@volodia: Nie żeby coś, ale powtarzałem to od początku. Dlaczego? Dlatego, że odrazu po walnięciu nawet media mówiły od dwóch wybuchach, świadkowie też, a za moment już wszyscy wspominali tylko o jednym i to było dla mnie jasne. Jebła rakieta ruska i Ukraińska. Co tam robiła Ukraińska S300 o której każdy mówił? Goniła ruską. Do tego Zełeński twardo stał przy swoim i nie dał się wyruchać politykom co tylko mnie
  • Odpowiedz
@volodia: zasadniczo to rakiety OPL zawsze lecą aby strącać środki napadu powietrznego:p

Żaden nius w sumie.

Tylko wśród wyjątkowo głupich onuc, wydźwięk jest jakby Ukraińcy specjalnie strzelali rakietami w stronę Polski.
  • Odpowiedz
@Ulfric_Stormcloak: Nius jest taki, ze jednak jesteśmy krajem z dykty i kartonu, który nie potrafi obronić własnych obywateli i najwyraźniej ma to gdzieś. Mnie nie o chodzi czyja rakieta zabila, ale wychodzi na to, ze do Polski co chwilę cos wylatuje, a rzad zajmuje się jedynie tuszowaniem własnej bezradności.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@BayzedMan @rastafari85 @robertkk @KwadratF1 @selflessness zainteresował mnie temat i staram się coś pogrzebać.
https://www.salon24.pl/u/witas1972/1265356,gdzie-jest-ta-druga-rakieta
Czyli mamy przelot dwóch rakiet blisko siebie. Uderzenie jednej w zabudowania i drugiej w polu kilkaset metrów dalej.
Po drugiej ani śladu. Żadnego krateru nic. Tak jakby w powietrzu się rozpadła. Czyli jakby rakieta opl wypełniła swoje zadanie. Być może uszkadza silnik drugiej, ta robi fikolek i uderza w ziemię. Tylko dziwnym by
  • Odpowiedz
@GeraltRedhammer: Interes państwa jest taki, że nie uruchamia się artykułów NATO otwierających drogę do obrony przed Rosją. Dlaczego? Bo dla Ukrainy niewiele albo nic by to zmieniło - NATO nadal by się tylko BRONIŁO - czyli może rozstawiło OPL i jakieś inne jednostki wzdłuż wschodnich granic, a w gratisie byłyby problemy "dzięki" (być może) wprowadzeniu stanu wyjątkowego we wschodniej Polsce. Nie wiem dlaczego niektórzy uważają, że jak Ruscy wrzucą nam
  • Odpowiedz
tak, ale rakiety do s300 nie mają mechanizmu samozniszczenia i mogła Ukraincom zerwać się ze smyczy i polecieć siną w dal.

@volodia: no i co to zmienia?

Przeprosin domagają się tylko ruskie onuce, albo pożyteczni idioci.

Do której grupy się zaliczasz?
  • Odpowiedz