@mixerro: gdzie szukasz? Przecież w lexie tych wyroków pełno. Przykładowo X K 82/17
Nie wiem jak sprawa w TK którą podlinkowałeś ma się do art. 191 k.k., bo przecież to była skarga konstytucyjna w zakresie przepisów z ustawy z dnia 26 października 1995 r. o niektórych formach popierania budownictwa mieszkaniowego, a nie w zakresie art. 191 k.k.
Przedmiotowa analiza tylko wskazywała na wadliwość tych przepisów, tj. głównie na to, że
@mixerro: wiele osób i to często w chorych sytuacjach. Ja np znam proces ze facet właściciel wprowadził się do tego mieszkania bo sam nie miał gdzie mieszkać (przez brak płatności popadł w różne długi i stracił inna nieruchomość) i został skazany i tak
@rewter: no właśnie! Praktycznie brak danych. A przepis jest tak ogolny ze skoro sa plotki ze odłączenie prądu jest wiezienie to powinno byc mnostwo wyroków za inne pierdy. Ktos wg tej stronki był skazany, ale czt " p-----c innego rodzaju" to bylo odcienie prądu czy wymiana zamkow a moze poturbiwanie na klatce
@Baylon: to co zacytowałem to opinie marszalka sejmu do tk, w ten sam desen opiniowal prokurator generalny - tj zeby tk nie rozpatrywał bo w tej sprawie nie ma przestępstwa. Mam wrażenie ze ten przepis to bubel i sluzy jako straszak dla czyścicieli kamienic3
@mixerro: uwaga uruchamiam chłopski rozum i wymyślam powody dla których takich spraw jest bardzo mało
Moim zdaniem osoba która nie płaci i dostaje kopa wpada w następujące przypadki: 1. Woli sobie znaleźć innego frajera którego będzie doić (szybciej, łatwiej) 2. Nie ma pojęcia gdzie uderzyć i co zrobić w tej sprawie 3. Skoro nie płaci za mieszkanie to również nie ma pieniędzy na zabawę z prawnikami i sądami 4. Jest
Typek z kanału "Sprawdzam jak" wyjaśniony przez widza za wrzucanie klik-bajtowych miniaturek na swoim live prezentujących zalane miasto (foto w komentarzu) #powodz #sprawdzamjak #wroclaw
Przykładowo X K 82/17
Nie wiem jak sprawa w TK którą podlinkowałeś ma się do art. 191 k.k., bo przecież to była skarga konstytucyjna w zakresie przepisów z ustawy z dnia 26 października 1995 r. o niektórych formach popierania budownictwa mieszkaniowego, a nie w zakresie art. 191 k.k.
Przedmiotowa analiza tylko wskazywała na wadliwość tych przepisów, tj. głównie na to, że
POSTANOWIENIE
z dnia 2 października 2019 r.
Sygn. akt P
Ktos wg tej stronki był skazany, ale czt " p-----c innego rodzaju" to bylo odcienie prądu czy wymiana zamkow a moze poturbiwanie na klatce
Moim zdaniem osoba która nie płaci i dostaje kopa wpada w następujące przypadki:
1. Woli sobie znaleźć innego frajera którego będzie doić (szybciej, łatwiej)
2. Nie ma pojęcia gdzie uderzyć i co zrobić w tej sprawie
3. Skoro nie płaci za mieszkanie to również nie ma pieniędzy na zabawę z prawnikami i sądami
4. Jest