Aktywne Wpisy
Anacron +342
Co roku w Polsce ponad 5000 osób popełnia s---------o, z czego niecały 1000 stanowią kobiety. Lub inaczej. Średnio co dwie godziny w Polsce jakiś mężczyzna popełnia s---------o. Szokujące, prawda?
Co roku w Polsce więcej mężczyzn popełnia s---------o, niż ginie wszystkich ludzi na naszych drogach w wypadkach. I niestety w sporej z pewnością części, a być może nawet w większości przykładają się do tego toksyczne kobiety (ich partnerki). Bo logicznym chyba jest, że
Co roku w Polsce więcej mężczyzn popełnia s---------o, niż ginie wszystkich ludzi na naszych drogach w wypadkach. I niestety w sporej z pewnością części, a być może nawet w większości przykładają się do tego toksyczne kobiety (ich partnerki). Bo logicznym chyba jest, że
Kravchenko +5
Widziałem wiele pięknych modeli na konkursach i sam chce zacząć tę przygodę. Kupiłem model (picreal) który zacznę w przyszłym tygodniu. Prosiłbym o jakieś porady od zawodowców. Pozdrawiam cieplutko.
W tym zestawie mam domyślny klej. Nada się? Czy zmienić na profesjonalny?
Zależy co dali w tańszych modelach, jak dają to często taki jak superglue. Tylko raz dostałem dobry klej w modelu Mausa z serii world of tanks.
@Staraagrafka:
Wprawdzie ostatni model sklejałem jakieś 20 lat temu ale popieram @programista3k, kleje CA to zło, szczególnie na przeźroczystych elementach. Ten klej z zestawu z kolei wolno schnie i nie zostawia zacieków co pozwala na poprawki ale za to działa na zasadzie rozpuszczania tego tworzywa, więc trzeba go nakładać w małych ilościach aby nie "wypaczyć" dużych
Dziękuję pięknie za komentarze. Jak skleję to co mam to pochwalę się.
Generalnie mam nadzieję że #modelastwo będzie żyło na tym smutnym wykopie.
na początek w tym temacie sklej sobie lepiej P11 z army (P7 też mają możesz sobie zobaczyć efekt tutaj https://pwm.org.pl/viewtopic.php?p=1010294, ale na początek 11 będzie lepsza, nie ma wad 7) albo od IBG, różnica w cenie między Big model może jest podwójna, ale różnica w przyjemności