Wpis z mikrobloga

@Dlkvv: Zamknięcie ludzi w domach z powodu kataru było okazaniem szacunku dla obywateli? Gdzie Policja jeździła po domach i sprawdzała czy czasem nie wystawiłeś nogi za drzwi?
  • Odpowiedz
@Dlkvv: Dobrze że linkujesz cumplu teraz polecam przeczytać:

Po wojnie Związek Radziecki był zrujnowany. 25 milionów Rosjan nie miało własnego domu, żyli w barakach, wagonach kolejowych czy też po prostu w lepiankach. Do tego w wielu rejonach panował głód. W takiej sytuacji powojennej sowieckie państwo nie stać było na zapewnienie inwalidom wojennym godnego życia, renty, właściwego leczenia, zaopatrzenia w niezbędne protezy czy rehabilitacji. I to były właśnie względy ekonomiczne.

I dalej:
  • Odpowiedz
  • 0
@Towarzysz_Moskvin A fragmentów tobie niewygodnych to już nie zacytowałeś ( ͡º ͜ʖ͡º)

Na początku lat 70., wspominając swój pierwszy pobyt w obozie pod Omskiem, napisał: „Wyżywienie na granicy śmierci głodowej – zbożowa kawa z czarnym chlebem na śniadanie, na obiad obozowa »bałanda«, zupa, wywar z kartoflanych obierków i resztek podgniłych warzyw i chochla kaszy albo kartofli, wieczorem znów pajda chleba z kawą albo naparem z jakichś traw
  • Odpowiedz
widze leci solidny przekaz:
"UE zła, sojusz z USA zły, ale Chiny, Rosja i kraje arabskie są w miare spoko, bo USA ma kew na rękach" - gospodarczo i ekonomicznie reszta świata może conajwyżej sracze w rosji stawiąć przy tym co może wspópraca UE i USA.
Problemy jakie mają lokalnie kraje zachodnie czy Stany to rysy na szkle w porównaniu z ubóstwem, analfabetyzmem i zacofaniem w Indiach, Rosji czy Chinach.
  • Odpowiedz
@Dlkvv: Dokładnie jak napisałem: był radziecki "porządek" i nędza. Los podobny do losu innych "niepożądanych" społecznie. Bicie głodzenie i wykorzystywanie seksualne deportowanych do kolonii brytyjskich dzieci czy wysoki odsetek bezdomnych weteranów z Wietnamu nawet dzis nikt z tym nic nie robi i rządy mają to w dupie. Różnica polega jedynie na wielkości ochłapu jaki rządzący są w stanie rzucić.

Twój fragment potwierdza wszystko co napisałem.
  • Odpowiedz
@Little_Makak:

Między nami jest przepaść IQ jak pomiędzy człowiekiem a r0sjaninem czy inną małpą ale to ty jesteś tym głupszy.

To jest to plucie i atak padaczki o którym pisałem xD Pominę odpowiadanie na ten ślinotok xD

co mnie obchodzi Syria, w której grupa Wagnera i rosyjski rząd mordują i gwałcą dzieci?

A to cię obchodzi, że wszystkie państwa arabskie się zjednoczyły i chcą rozpocząć inwestycje w Syrii, a Wujek Sam
  • Odpowiedz
Serio widzisz logiczne następstwo między tym

co mnie obchodzi Syria, w której grupa Wagnera i rosyjski rząd mordują i gwałcą dzieci?

a tym?

A to cię obchodzi, że wszystkie państwa arabskie się zjednoczyły i chcą rozpocząć inwestycje w Syrii, a Wujek Sam straszy, że będą te państwa karać sankcjami, bo chcąc odbudować Syrię wspieraliby Asada xD Skoro pisałeś o MOŻLIWOŚCIACH ROZWOJU to chyba jak najbardziej w temacie.

Asad to zbrodniarz który morduje
  • Odpowiedz
@Sowa12345: no widzisz. Ameryczka robi przewroty rządowe, okupuje przez lata Irak, Afganistan, które są na drugim końcu świata. A Rosja nie umie podbić i utrzymać kilku wiosek 200km od własnej granicy.

Dlatego lepiej się przyjaźnić z Amerykanami, bo to porządna firma, a nie wygwizdowie.
  • Odpowiedz
@Little_Makak:

Biedni biedni terroryści xD może napisz to na pikabru xD Ciekawe jak r0sjanie się przejmą martwymi islamistami.

400 tysięcy CYWILI do terroryści xDD Jesteś srogo chory na beret. Oczywiście nagle zapomniałeś o wołaniu, żebym ci nie odpowiedział xD

Proszę cię nie ignoruj moich odpowiedz. Bo to wówczas będzie bez sensu. TU UWAGA TUTAJ NA DOLE

Nie dość, że głupi to ślepy xD A TY NIE IGNORUJ MOICH, UWAGA TUTAJ NA
  • Odpowiedz