Wpis z mikrobloga

#programowanie #golang rynek jest tak gówniany, czy to ja coś źle robię? mam 1y4m expa w phpie, chcę się przebranżowić na Go - trochę nisza w pl i mało ogłoszeń, ale wysłałem jak na razie ~30 cv i nigdzie mnie nie zaprosili na rozmowę - jak myślicie, co jest problemem? gówniane cv? (jak dla mnie wygląda ok, ale się nie znam) za krótkie doświadczenie na pozycje midowskie? brak full time expa w go? a może na mida też powinienem sie powygłupiać ze zrobieniem kilku gównoprojektów na gh?
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fiddle: do pisania crudów nie trzeba więcej. Nie oszukujemy się, przeciętne korpo w Polsce nie robi żadnego rocket science, tylko przerzuca dane pomiędzy bazą a formatkami. A niektórzy mają rekrutacje i wymagania jakby pisali silniki przeglądarek, rozproszone bazy danych albo systemy operacyjne.
  • Odpowiedz
  • 0
@fiddle: a po co więcej? w sumie jak @Krolik mówi - rok i 4 miesiące doświadczenia w obecnej firmie, a od ~8 miesięcy już w pracy uczę się czegoś nowego od święta, i w phpie raczej wszędzie tak będzie. dlatego też tak nie podoba mi się wizja siedzenia tutaj aż będę 'pełnoprawnym' midem z 3 latami expa - to tak naprawdę 1 rok powtórzony 3 razy tylko po to,
  • Odpowiedz