Wpis z mikrobloga

Uściślijmy sobie coś.

Nie istnieje coś takiego jak lenistwo, lenistwo o którym tyle mówicie wynika z nieprawidłowego funkcjonowania mózgu, z zaburzonej chemii w mózgu, lub działania neuroprzekaźników.

Pisze to wam osoba która wie jak działają leki przeciwdepresyjne. Jest spora różnica, wraca aktywność, chęć do sportu, do pracy, chęć do życia.

Nie istnieje coś takiego jak wasze mityczne lenistwo, nierobów na socjalu, po prostu ci ludzie nie są zdiagnozowani, lub zwyczajnie życie im się zawaliło i się zapuścili i nikt im nie zamierza pomóc.

Zdrowy człowiek naprawdę nie ma tego typu problemów, bo żyje i nie zwraca nawet uwagi. Ludziom z tak zwanej patologii trzeba pomóc wyjść na prostą, dlatego tak ważne jest by zapewnić system socjalny który będzie się opłacał podjąć stałe zatrudnienie, niech i to będzie zwykłe zbieranie śmieci w parku, czy sortowanie paczek, ale takie osoby potrzebują pomocy, bo życie ich nie ozłociło i być może mają problemy.

#polityka
  • 6
@wierzgontycymbale: nierownowaga nierownowagą, ale kazdy ma swoje demony, z tym ze ludzie dzialaja mimo wszystko- mam pewne poczucie obowiazku, ktore zmusza mnie do dzialania. Zdaje sobie sprawe, ze nie jestem samotna wyspa, ktora jest niezalezna i samowystarczalna - moja postawa i sposob zycia wplywa na innych, rozszerajac sie jak kolka na wodzie i wspoltworzy obraz rodziny, sasiedztwa, kraju. Zarzut o lenistwo jest tak naprawde zarzutem o polaczenie egoizmu i braku podjecia
@wierzgontycymbale: Ugułem dobry wpis, ale... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie istnieje coś takiego jak wasze mityczne lenistwo, nierobów na socjalu, po prostu ci ludzie nie są zdiagnozowani, lub zwyczajnie życie im się zawaliło i się zapuścili i nikt im nie zamierza pomóc.

Chcesz powiedzieć że wszyscy cyganie z Puław co nie pracują i żyją z socjalu i żebrania to są ludzie chorzy na np depresję?