Aktywne Wpisy

tesknilam_ +33
Hulajnogi elektryczne są moim zdaniem wynalazkiem niebezpiecznym. To powinno mieć jakąś bardzo ograniczoną prędkość i jak już to powinna być jakaś granica wieku korzystania z nich.
Natomiqst, moją uwagę zwróciło ostatnie zdanie, z którym do końca się nie zgadam- owszem, z pojazdami coś trzeba zrobić, bo jazda nimi jest ryzykowna.
Jednak, moim zdaniem większym problemem jest brak myślenia i błędy wychowawcze, które skutkują różnymi ekscesami. Bo na dobrą sprawę, obaj panowie mogliby
Natomiqst, moją uwagę zwróciło ostatnie zdanie, z którym do końca się nie zgadam- owszem, z pojazdami coś trzeba zrobić, bo jazda nimi jest ryzykowna.
Jednak, moim zdaniem większym problemem jest brak myślenia i błędy wychowawcze, które skutkują różnymi ekscesami. Bo na dobrą sprawę, obaj panowie mogliby
źródło: temp_file8209182232802468986
Pobierz
Salido +232
Minął 6. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 8 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
29 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
29 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 8 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
29 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
29 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
źródło: 1-433025-30
Pobierz

Np. coś na 2xAA chce 2x1,5V czyli 3V. Coś na 3xAAA chce 3x1,5V czyli
Dalej - jak bardzo długie te kable by były to pewnie będą spadki napięć na najdalszych urządzeniach i mogą (ale nie muszą) gorzej działać (albo wcale). Wszystko "zależy"
3xAAA i 3xAA to tyle samo napięcia i mogą iść z jednego zasilacza (na 4,5V).
Natomiast urządzenia na 2xAA i 2xAAA muszą iść z innego (na 3V).
Urządzenia 4xAA/AAA znowu z jeszcze innego zasilacza - 6V itd.
A co jeśli chodzi o ilość urządzeń? Wtedy rozumiem im więcej tym mocniejszy zasilacz i koniec filozofii (w przyszłości mogę dokładać urządzeń jak tylko moc pozwoli)? Połączenie tego wszystkiego kablami mniej więcej tak jak opisałem da radę? Oczywiście nie na pałę tylko sprawdzę wcześniej co z czym dokładnie połączyć żeby prąd płynął ;)
Połączenia są proste - plusy tych kabli które wypuścisz z urządzeń spiąć razem, minusy razem i do zasilacza :).
Jedynie uważaj gdzie i jak w urządzeniu
źródło: schemat-szeregowy-akku.drawio
Pobierzźródło: 231758_1
PobierzMyślę że tu znajdziesz potrzebne info: https://forbot.pl/blog/jak-dobrac-rezystor-do-diody-rozne-metody-zasilania-led-id14482, choć przejrzałem tylko pobieżnie. Zacznij od tego, a gdyby info z linku nie wystarczyło to pytaj.
źródło: 1afeb53251966ec61d35ba5494f56d4c
Pobierz