Politycy AFD oskarżają Polskę o rozpoczęcie II Wojny Światowej, wielu jej członków uważa wysiedlenie Niemców z Polski po 1945 r. za zbrodnie i żąda przyłączenia Ziem Odzyskanych do Niemiec. Björn Höcke, członek AfD określił pomnik ofiar Holocaustu w Berlinie jako hańbę. Elena Roon, kandydatka z ramienia AfD w Norymberdze, rozesłała do członków grupy sympatyków partii na Facebooku zdjęcie Hitlera podpisane „Adolf, proszę wróć! Niemcy potrzebują Cię!” i „Tęsknimy od 1945”
@saakaszi Sojusz Konfederacji z zachodnimi nacjonalistami to jedna z największych zagadek. Wiadomo że ruchy nacjonalistyczne z tamtych stron Europy bardzo często wprost atakują Polaków i innych imigrantów z naszego zakątka kontynentu, bo na ofensywę w stronę imigrantów z innych stron świata są "zbyt ciency w uszach".
Na dodatek wielu z nich jest zwolennikami układania się z Rosją, tj. oddania w jej strefę wpływów wszystkiego co jest na wschód od Odry.
@saakaszi: bo dla nich nie jest ważne to, że takie AFD jest antypolskie, ale już o wiele Ważniejsze dla Brauna jest to, że są antyunijni i prorosyjscy (oni chcą tylko obniżać podatki, a tak przy okazji wyjdą z UE i wprowadzą prorosyjski katotaliban)
@saakaszi: w głowie mi się nie mieści jak ludzie tytułujący się polskimi patriotami mogą zapraszać jawnie antypolską, faszystowską partię. Po prostu nie ogarniam tego jakie procesy myślowe tam zachodzą.
@FrostlyMostly: Jestem zniesmaczony Konfederacją, głosowałem na nich przez lata. Miałem nadzieję, że jeszcze Mentzen jest normalny chociaż, a okazało się, że 100 ustaw Mentzena to w ogóle nie było jego, nie ma i to dawno było, po co to wspominać. Skoro 4 lata to dla niego dawno, to równie dobrze może utworzyć koalicję z Pisem, bo pis to rządził kadencję temu, to dawno i teraz będzie na pewno dobrze, po
(-‸ლ)
#neuropa #bekazprawakow #konfederacja #bekazkonfederacji #polityka #historia #polska #ocieplaniewizerunkuadolfahitlera
Komentarz usunięty przez moderatora
Przecież tylko o niższe podatki chodzi xD
Ciekawe jakie fikołki będą
Na dodatek wielu z nich jest zwolennikami układania się z Rosją, tj. oddania w jej strefę wpływów wszystkiego co jest na wschód od Odry.
@saakaszi: a fajnopolaczki o holokaust. Z dwojga złego niemieckie onuce mają więcej godności.
Ale kucyki i tak będą klaskać uszami, bo niskie podatki najważniejsze. xD
@pedros92: To nieźle skoro startowali do tej pory w jednych wyborach do sejmu xDDD
A Braun chyba tylko czeka aż będzie na kopach wywalony z Konfy.