Aktywne Wpisy
Njal +427
42 butelki za 2 złote 10 groszy w butelkomacie Lidla, szedłem przez całe osiedle obładowany siatami z pustymi pojemnikami po sokach jak menel, a końcowo wyszedłem na tym nawet gorzej niż pan Mietek ponieważ w lokalnym warzywniaku za szkło po Perle placą 20 groszy a ja dostałem 5 groszy od butelki - w Niemczech za tyle plastiku dostałbym rabat na jakieś 20% koszyka zakupowego, no ale Polaczka można dymać
#ekologia
#ekologia
Knamga +21
"Na podstawie art. 33 ustawy z dnia 01 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu (dalej „Ustawa AML”), Bank ***** S.A. jest zobligowany do stosowania środków bezpieczeństwa finansowego, wobec wszystkich swoich Klientów, w tym do monitorowania stosunków gospodarczych."
No i bank się mnie pyta:
Ile będę wypłacał gotówki, ile robił transakcji i skąd mam środki.
Kontrola najwyższą formą zaufania.
Aha - jak nie odpowiem to nie zaloguje się do banku i generalnie to zamkną mi rachunek. Zapomnieli dodać, ze środki przeleją na Fundusz Walki z Terroryzmem i Przeciwdziałaniu Praniu Pieniędzy.
#banki #pieniadze #polska #wolnosc #gotowka
Aha... ostatnio prałem brudne pieniądze. 20 PLN w kieszeni spodni zostało i poszło do pralki. Czy jestem już przestępcą?
Brońmy gotówki, bo odbiorą nam resztki wolności.
Gdyby tak jednego dnia ludzie poszli i wypłacili swoje pieniądze z banków...