Wpis z mikrobloga

Taka ciekawostka.

Wszedłem sobie na mapy google i doleciałem do miasta Lagos w Nigerii. Zobaczyłem, że całe miasto posiada street view, więc sobie zlazłem żółtym ludzikiem na poziom ulicy i pomykam. Slalom Alejkom. Po kilku slajdach zorientowałem się, że za wozem google jedzie wóz policyjny z kogutami. Myślę sobie 'co za bezpieczne miasto, nawet policję mają'. Ale wlazłem na inna ulicę, a tam ten sam wóz policyjny. Przeniosłem się w inną część miasta i okazuje się, że ten wóz policyjny, to była chyba obstawa dla samochodu google, bo jest dosłownie wszędzie :D

#mapy #mapygoogle #streetview #swiat
gedzior84 - Taka ciekawostka. 

Wszedłem sobie na mapy google i doleciałem do miasta ...

źródło: 2023-05-01 18_09_33-Window

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
@gedzior84: oglądając kiedyś dużo geoguesser dowiedziałem się że w wielu krajach policja obstawia samochody Google. Po tym też graczom łatwiej określić w jakim kraju się znajdują :D
  • Odpowiedz
@gedzior84: takie zakątki świata są bardzo ciekawe do podglądania. Kiedyś trafiłem na serwis mercedesa gdzieś na afrykańskiej pustyni. Porozkręcane w124 i głowice silników aksamitnie szlifowane burzą piaskową ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
p0lak nie ale nie jedna p0lka

@RudyZibi: dokładnie - założę się że jakbym pojechał na jakąś losowa wyspę w Polinezji i odnalazł losowe plemię tam to okazałoby się że jest tam ktoś którego ex była z Polski
  • Odpowiedz
  • 18
@gedzior84 Street view i afryka to najlepsza rozrywka na niedzielę na kacu. co tam się #!$%@?, jak na wybiegu małp, po 5 na jednej motorynce, sranie przy drodze itd
  • Odpowiedz
po co taka obstawa?

@janekhe: Wyznawcy religii Voodoo, czyli dość sporo Afrykańczyków, uważa, że zrobienie im zdjęcia, lub nagranie ich, może uwięzić ich duszę, lub przynieść im zły omen. Generalnie bardzo nie lubią kamer. Głównie właśnie Ghana, Somalia, Haiti, Benin, Togo, ale nie tylko.
  • Odpowiedz
haiti jest jakieś dobre 10 tys km od Afryki xD

@RudyZibi: Ale to w dalszym ciągu czarna rasa, czyli w domyśle Afrykańczycy. W USA osoby czarnoskóre to dla mnie również są Afrykańczycy, a nie żadni "Afroamerykanie" bo są ich potomkami.

Most Haitians are descendants of former black African slaves (approximately 95%), including Mulattoes who are mixed-race.[21] The remainder are of European or Arab descent, the descendants of settlers (colonial remnants
  • Odpowiedz