Wpis z mikrobloga

udało mi się wreszcie coś zaprojektować :) od dłuższego czasu mam problemy z motywacją. Ale dziś ruszyłem dupę... Niestety kilka rzeczy będę musiał zmienić bo projekt się rozrasta. Ale fajnie że coś udało mi się wreszcie zrobić. Trzymajcie kciuki może projekt mojego robota ruszy .
#inspiracje #elektronika #pcb #robotyka
zielony88 - udało mi się wreszcie coś zaprojektować :) od dłuższego czasu mam problem...

źródło: kolo

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zielony88: Jak ją bardziej upakujesz - a da się zredukować o 2/3 to będziesz miał trzy razy więcej płytek w tej samej cenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zielony88: Jak bym se taki zrobił to na czubku bym powiesił kamerę ip + jakiegoś omnitika i miałbym zasięg na połowie miasta, bo mam swoje sektory 5GHz na wysokich kominach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@dktr: kamera też jest ale do razbery taka :) ale obecnie projekt wisi funduszy brak ale to co jest muszę jeszcze dobrze zaprogramować :) może za miesiąc nagram filmik jak chodzi to ustrojstwo
  • Odpowiedz
@zielony88: kondensatory na płytce oznaczane literkami "R" to trochę nie bardzo :)
Leżących osiowych kondensatorów tez bym się czepiał, bo obecnie to w zasadzie nie występuje. No chyba, że jesteś elektronikiem-archeologiem. Ścieżek nie załamuj pod kątem prostym, przejrzyj je jeszcze, bo co najmniej w dwóch miejscach widzę jakieś zbędne wygibasy, ewidentną pozostałość po jakichś zmianach. No i strasznie wielka ta płytka, bez problemu dałoby się to wszystko zmieścić na połowie
  • Odpowiedz
  • 1
@Jarek_P: mam sporo elementów tht dlatego na razie musze je wykorzystać :) a co do wykonania to masz rację zrobiłem na szybko 40m aby poćwiczyć. Mam 2 lata przerwy od projektowania PCB a tą płytkę zrobiłem wyłącznie w ramach treningu. W najbliższym czasie zrobię jeszcze 3 projekty ćwiczebne a dopiero powrócę do tego. Postaram się je tu przedstawić
  • Odpowiedz