Aktywne Wpisy
Patryk4 +9
Gwizdanie na prezydenta to brak szacunku do własnego kraju, nawet jak się go nie lubi. Szczególnie że występuje na arenie międzynarodowej.
#igrzyskaeuropejskie
#igrzyskaeuropejskie
Dzisiaj doświadczyłem zbawiennego wpływu Ukraińców na Polski rynek pracy.
Przypominam, że jeszcze niedawno, każdy kto śmiał śmieć powiedzieć, że ukry będą dla Polaków konkurencją, był onucą, agentem Putina albo w najlepszym wypadku zaledwie nieudacznikiem, który nie zarabia 15k jako programista i ukrainiec w ogóle może być dla niego jakąś konkurencją.
Dzisiaj Saszki i Wanie w firmie podebrały mi klienta ,,bo oni mają kogoś taniej i oni wsadzą swojego''. Wszystko już miałem ogarnięte,
Przypominam, że jeszcze niedawno, każdy kto śmiał śmieć powiedzieć, że ukry będą dla Polaków konkurencją, był onucą, agentem Putina albo w najlepszym wypadku zaledwie nieudacznikiem, który nie zarabia 15k jako programista i ukrainiec w ogóle może być dla niego jakąś konkurencją.
Dzisiaj Saszki i Wanie w firmie podebrały mi klienta ,,bo oni mają kogoś taniej i oni wsadzą swojego''. Wszystko już miałem ogarnięte,
szczególnie w miejscach obcych kulturowo
obecnie jestem na południu Europy.
patrzę na tych ludzi, rytulal, to spotkać się przed barem na ulicy i wspólnie wypić herbatkę, kawkę i pogadać.
no i ta teatralna gestykulacja by podkreślić opowiadana historię.
chłopy w wieku 50 lub 60+ całują się w policzki na powitanie i okazują sobie szacunek, bardzo bardzo z okazywaniem szacunku się obnoszą.
ale jak już się kłócą to cała ulica słyszy.
no i jak idą w tym samym kierunku to bierze jeden drugiego pod rękę, dziwne to, ale widocznie normalnie.
ogólnie fajne jest picie wspólne kawy przed lokalami przy stolikach, u nas w Polsce też coraz częstsze
ale tutaj to coś oczywistego, raz że to wręcz tradycja a dwa, że pogoda pozwala.
----
#podrywajzwykopem #takaprawda #heheszki
Sie zachowuja doslownie jak zwierzeta - jak szczeniaczki. Zaczepiaja, bawia sie, szczekaja, podgryzaja ogony.
Ogolnie wlosi i rozmiar ich ego jest odwrotnie proporcjonalny do intelektu
Nie jestem we Włoszech, ale nie mogę powiedzieć gdzie bo mnie była stalkuje.
Chciwi, ambitni, zadni korzysci.
A tamci to jak zwierzeta beda sie przepychac o to kto lepszy. Oczywiscie w polsce tez to wystepuje, jednak polak to by wolal za korzysci niz dla sportu
Bo w polsce powiedzmy sobei szrzerze, jest mocna homofobia. Facet jak faceta przytuli tylko pedal, a jakby tanczyli we dwoch przytuleni na wesele przyjaciele to przeciez tylko i wylaczeni gejzery